Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Umjesto klijentima, novac isplaćivao sam sebi

novac,nofci,pare,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
18.02.2013.
u 11:32

- Banka je obeštetila klijente uplaćivanjem iznosa koji su neovlašteno isplaćeni s njihovih računa - stoji u obrazloženju o podizanju optužnice

Osobni bankar (49) u poslovnici banke u Varaždinu, s deviznih je računa dva klijenta banke podigao preko 50.500 eura. Kako bi prikrio što radi, bankar je sastavljao lažne potvrde o obavljenim transakcijama, no policija mu je ušla u trag, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu zbog kaznenih je djela protiv dovitljivog bankara podiglo i optužnicu. Optužnica ga tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

- Kako je bankar iznose s računa klijenata isplaćivao sebi, banka je obeštetila klijente uplaćivanjem iznosa koji su neovlašteno isplaćeni s njihovih računa - stoji u obrazloženju o podizanju optužnice.

>> Bankarski službenik podigao 70.000 kn s računa umrle Zadranke

Ključne riječi

Komentara 1

XN
xnet0822
09:18 19.02.2013.

Lihvar ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije