Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planira novu ofenzivu

Ukrajinski dužnosnik: Putin se boji za svoj život, u Rusiji nema oprosta za careve koji gube ratove

Russian President Vladimir Putin and his Cuban counterpart Miguel Mario Diaz-Canel unveil a monument to Fidel Castro in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
23.11.2022.
u 17:30

Arestovič vjeruje da su napadi koji su prepolovili ukrajinski energetski kapacitet oblik 'ucjene'

Vladimir Putin se 'bori za svoj život' i strahuje da bi mogao biti ubijen ako Rusija pretrpi daljnje teške neuspjehe nakon oslobađanja Hersona, tvrdi Oleksij Arestovič, savjetnik šefa stožera Volodimira Zelenskog.

Rekao je da je šokantno zauzimanje teritorija pod kontrolom Rusije dramatično povećalo strahove u Kremlju da će Ukrajina dobiti rat. "Putin se jako boji jer u Rusiji nema oprosta za careve koji gube ratove" kazao je Arestovič, a prenosi The Times.

"Sada se bori za život. Ako izgubi rat, barem u glavama Rusa, to znači kraj. Kraj njega kao političke ličnosti. A moguće i u fizičkom smislu" dodao je.

Zbog veze s anektiranim Krimom te zbog ukrajinske luke Odesa, Herson bio od ogromne važnosti za Kremlj. Upravo zato je Putinova naredba trupama da se povuku prošlog tjedna bila posebno neugodan gubitak. To je najveće ukrajinsko zarobljavanje u ratu i pokrenulo je nove ruske napade i planove za ofenzivu iz Bjelorusije, rekao je Arestovič.

"Ovo je natjeralo čak i ljude koji su vrlo lojalni Putinu da sumnjaju da mogu dobiti ovaj rat" tvrdi Arestovič. Prema njemu, ruske će trupe pokrenuti ofenzivu od Bjelorusije do Donbasa i također pokušati preuzeti nuklearnu elektranu Rivne.

Ruski udari već su pogodili regiju, a jedna od četiri jedinice elektrane isključena je prošli tjedan. Arestovič vjeruje da su napadi koji su prepolovili ukrajinski energetski kapacitet oblik 'ucjene' da se Ukrajina i njezini saveznici prisile na pregovore s Kremljom.

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
17:52 23.11.2022.

ukraina je svakako imala vojnih uspjeha u zadnjih 2 mjeseca i vojnom doktrinom uz pomoc zapada uspjeli su potisnuti rusku vojsku. objektivno za sada ruska vojska ne pokazuje nista da bi dokazali svoju vojnu kvalitetu osim okupiranja ogromne povrsine sa malim brojem vojnika. sada druga je prica koju mi slusamo sa jedne i druge starne samo vrijeme ce donjeti i otkriti svu istinu o ovom ratu. imamo dvije strane i sjedista su rasprodana, svjetla su se ugasila i film je poceo. ako ima netko da zna kraj molim da to drzi za sebe jer ja jos gledam.

IN
Indy500
18:06 23.11.2022.

Koje gluposti. Kao da je Putin započeo rat. Pa general Ivašov je i prije objave rata pozvao ga da podnese ostavku. Vjerovatno će on biti smijenjen, ali svi se nadaju da će ga zamjeniti nekakvi novi pijani Jelcin ili Navalni. Nada je dobar drug ali loš vodić....

ST
stomiovotreba
19:06 23.11.2022.

Bas sam cekao sto ce reci ukrajinski duznosnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije