Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA PREŽIVJELIH

Obrat u nesreći Boeinga: Povukli izjavu u kojoj su otklonili mogućnost terorističkog napada

Pad zrakoplova u Iranu
Foto: Reuters
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.01.2020.
u 11:52

Zrakoplov se srušio nedugo nakon polijetanja iz Teherana za Kijev zbog tehničkog kvara

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se zbog tehničkog kvara nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija sa 176 putnika i članova posade te su svi poginuli na mjestu nesreće, objavila je iranska državna televizija Press TV.

Iranski polumjesec objavio je kako je nemoguće da je netko preživio nesreću, piše BBC. Na letu je bilo 167 putnika i devet članova posade.

Zrakoplov se srušio nedugo nakon polijetanja iz Teherana za Kijev.

Zrakoplov je pao između gradova Parand i Shahriar, a hitne službe odmah su poslane na mjesto nesreće, no prvo nisu mogle ništa poduzeti jer su ostaci zrakoplova bili u plamenu.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Teheranu prvo je bilo odbacilo mogućnost da je riječ o terorističkom napadu, rekavši da je za pad zrakoplova kriv kvar na motoru. Međutim, u međuvremenu je došlo do obrata pa su objavili da se razlozi još uvijek istražuju.

– Prema preliminarnim informacijama, avion se srušio zbog kvara motora. Verzija terorističkog napada ili raketnog napada trenutačno je isključena – priopćili su prije nego što su promijenili izjavu.

FlightRadar 24 objavio je pak da je zrakoplov u Ukrajinu stigao 2016. godine potpuno nov i od tada je u službi.

– Svi članovi posade i putnici zrakoplova su mrtvi. U zrakoplovu je bilo više od 160 osoba – rekli su službenici ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova za Reuters. 

Zrakoplov se srušio nakon samo dvije minute od polijetanja, a dostigao je visinu od 2415 metara.

I ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je smrt svih putnika i članova posade te je izrazio sućut obitelji žrtava.

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
08:39 08.01.2020.

Po arapskim portalima kruže priče da je tehnički kvar uzrokovan projektilom zemlja - zrak

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
07:04 08.01.2020.

Ne brzajte sa zakljuccima, tipa "oni su ga", "osveta pocela" i slicnim! Javna je tajna i u Ukrajini da se avioni "Ukraine International Airlines" i ostalih ukrajinskih putnickih kompanija (njih oko 60 otprilike) odrzavaju na principima; "idi mi dodji mi",, "lako cemo", "za koga je dobro je" i i "daj eure, svicarce, funte ili dolare i potpisem ti da je sve dobro i bez servisa",, i da je pravo cudo da se nesto ovakvog nije dogodilo i prije. Za utjehu nama Hrvatima korupcija u svim segmentima ukrajinskog drustva je takva da je u usporedbi s njom cak i korupcija u RH - mila majka i kamilica.... Kak bilo da bilo, pokoj vjecni poginulima.

DU
Deleted user
06:59 08.01.2020.

nije bas max ali opet, kud bas i nisu naj ako su ih ukrainci odrzavali kao sto su remontirali hrvatske avione, ko zna ali kako je da je zalosno je da toliko ljudi pogine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije