Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO MINISTAR OBRANE

Ukrajini pristigla druga pošiljka vojne pomoći iz SAD-a: 'I to nije kraj'

FILE PHOTO: Ukraine's Deputy Prime Minister Oleksii Reznikov attends a session of parliament in Kyiv
Foto: OLEKSANDR KLYMENKO/REUTERS
1/2
23.01.2022.
u 23:00

Oko 90 tona "ubojite sigurnosne pomoći", uključujući i streljivo, iz paketa koje je odobrio SAD u prosincu, pristiglo je u ukrajinski glavni grad u subotu

Ukrajinski ministar obrane Oleksej Reznikov u nedjelju je rekao da je u zemlju stigla druga pošiljka oružja iz SAD-a kao dio obrambene pomoći u vrijednosti od 200 milijuna dolara.

Washington je rekao da će nastaviti podržavati Ukrajinu uslijed zabrinutosti u Kijevu i među njegovim zapadnim saveznicima zbog desetaka tisuća ruskih vojnika koji se nalaze uz ukrajinsku granicu. Rusija niječe da planira vojnu ofenzivu.

"Druga ptica u Kijevu! Više od 80 tona oružja da ojača ukrajinske obrambene sposobnosti od naših prijatelja u SAD-u! I ovo nije kraj", napisao je Reznikov na Twitteru.

Oko 90 tona "ubojite sigurnosne pomoći", uključujući i streljivo, iz paketa koje je odobrio SAD u prosincu, pristiglo je u ukrajinski glavni grad u subotu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u petak je u tvitu rekao da je zahvalan američkom predsjedniku Joeu Bidenu za "dosad neviđenu" diplomatsku i vojnu pomoć.

>> VIDEO Od ponedjeljka slobodan ulaz u Austriju putnicima iz cijelog svijeta s booster dozom cjepiva

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar zong
zong
09:57 24.01.2022.

I to ćemo naoružanje isto gledat bačeno na hrpu kao i ono američko u Gruziji. Amerikanci samo uvijek guraju druge na Ruse nemaju cojonese da oni udare takvi hrabri i kurčeviti...

Avatar gracanica
gracanica
13:56 24.01.2022.

Da Kosovo nije oteto, mozda nebi sad ovde bili...

Avatar mason
mason
05:53 24.01.2022.

USA treba Ukrajinii dati 50ak nuklearnih raketa, 90 % Rusa zivi u par gradova ostalo je pusto ili zive neki drugi narodi kojima su Rusi pobili 99% populalcije kroz povijest i sad kontroliraju u njihovu zemlju i resurse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije