Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD SISKA

Ukrajinac (27) prevozio migrante, policija ga uhvatila na autocesti

Konvoj kamiona sa stambenim kontejnerima na putu prema potresom pogođenom području
Marko Lukunic/PIXSELL
29.06.2021.
u 14:00

Postoji osnovana sumnja da je ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu

27-godišnjem Ukrajincu određen je istražni zatvor zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku.

Mladog ukrajinskog državljanina sumnjiči se da je 26. lipnja 2021., postupajući prema uputama nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se okoristio za novčani iznos od najmanje 600 eura, odnosno 200 eura po osobi koju prevozi, u osobni automobil kojim je upravljao, preuzeo više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.

Postoji osnovana sumnja da je ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu, ali ga je policija zaustavila na autocesti A3 kod izlaza Novska.

Sisačko odvjetništvo predložilo je sucu istrage nadležnog suda da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega što je prihvaćeno.

VIDEO Prošli tjedan policija je u Zagrebu ulovila 113 pijanih vozača!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije