Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNA POLICIJSKA AKCIJA

Uhićeno 130 osoba, a polovica od 130 otkrivenih žrtava su maloljetnici

Foto: Europol
1/4
06.07.2022.
u 09:01

Tijekom trajanja akcije, policija je provjerila i identitete 11.130 maloljetnika jer su oni označeni kao najranjivije žrtve trgovine ljudima

Uhićenje više od 130 osoba, među kojima je identificirano 60 osoba za koje se do tada nije znalo da se bave kriminalom, uhićeno je u zajedničkoj akciji Europola, Interpola, Frontexa i policija više europskih zemlja.

Akcija je trajala od 6. do 13. lipnja, a u njoj je sudjelovalo 22.480 policajaca iz 22  europske zemlje, a posao im je bio da rade provjere i pretrage na moru, kopnu i u zraku kako bi se otkrili mogući trgovci ljudima. Osim što je uhićeno 130 osoba te na osnovu toga pokrenuto 100 novih istraga, identificirano je 130 mogućih žrtava trgovine ljudima.

Polovina žrtava su maloljetnici, a pretragama je nađeno i 220 krivotvorenih dokumenata. Europol je priopćio da je tijekom akcije pretraženo i pregledano 13.500 raznih lokacija, 193.200 automobila, a prekontrolirano je i 970.440 osoba te 101.790 dokumenata. 

Tijekom trajanja akcije policija je provjerila i identitete 11.130 maloljetnika jer su oni označeni kao najranjivije žrtve trgovine ljudima jer ih se sili na prostituciju i kriminal, odnosno kriminalne grupe ih koriste za sitne krađe i  dilanje droge. Osim toga, maloljetnike se često iskorištava za teški rad ili ih se pretvara u kućne robove.


 

Komentara 2

NE
nepokolebljiv
12:14 06.07.2022.

Proizlazi da je 170+ policajaca tratilo vrijeme i novac poreznih platisa danima da uhvate jednog kriminalca?! Cini mi se da je sistem divljeg zapada ili kamenovanja daleko efikasniji i jeftiniji. Netko pocini kriminalnu radnju svi u blizini izvade svoje oruzje i trenutno ga ucmekaju. Nema skupog sudenja (koliko li samo novca poreznih "obveznika" je ulupano na sudenje i hranjenje te smjestaj Sanadera i drzava jos nije dobila novce koji joj navodno idu) nema ljetovanja i ucenja golfa na istarskoj rivijeri za kojekave "Gazimire". Porezni platise ne osjecate li se glupavo da je drug Radimir vasim novcem ucio golf u "zatvoru" a tri dana tjedno provodio doma na "izlazu" a za ubistvo nevinih ljudi. Sada imamo ponovno "druga" za drugo ubistvo nevinih i pravi od vas budale uz pomoc drugova u vladi u toplicama glumi bolesnika na oporavku, glumata sa stakama i lijecnickim potvrdama a onda ga slikaju kako se seta u drustvu lijepih zena i nista mu nije? Da ste kriminalce odmah ucmekali kada ste ih uhvatili pri djelu bolje bi se osjecali i manje bi vas kostalo!

PO
poluprovokator
10:24 06.07.2022.

Da ne povjeruješ da se ovo može dešavati u 2022. godini:-/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije