Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlouporaba

Uhićenim policajcima određen istražni zatvor

privođenje, USKOK, policija
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
Autori: ija, luc
29.09.2012.
u 09:28

Sudac im je odredio istražni zatvor u trajanju mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Dvojica policajca, uhićeni jučer zbog sumnje u odavanje informacija iz tajnih istraga neovlaštenim osobama, danassu izašlii pred suca Županijskog suda u Zagrebu.

Policajci od kojih je jedan bio zaposlen u PU zagrebačkoj, a drugi u policijskom USKOK-u, uhićeni su zbog sumnje da su počinili više službeničkih kaznenih djela.

Sudac im je odredio istražni zatvor u trajanju mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

>>Uhićena dvojica policajca zbog odavanja službenih podataka!

Nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni su u USKOK na ispitivanje, a Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, inicirao je donošenje rješenja o njihovu udaljavanju iz službe.

USKOK je dana s i službeno objavio kako se osnovano sumnja da su prvoosumnjičenik, policijski službenik PNUSKOK-a, Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, i drugoosumnjičenik, policijski službenik PU zagrebačke, od srpnja do rujna 2012. godine, u Zagrebu, zainteresiranim osobama dostavljali podatke o provođenju posebnih dokaznih radnji za čije operativno provođenje je bio zadužen prvoosumnjičenik.

Osumnjičenici su se dogovorili da će prvoosumnjičenik podatke prikupljene tijekom operativnog provođenja posebnih dokaznih radnji davati drugoosumnjičeniku koji će ih potom prenositi zainteresiranim osobama od kojih će dobivati novčane naknade koje će potom međusobno dijeliti. Sukladno prethodnom dogovoru osumnjičenici su, znajući da time otežavaju i onemogućavaju provođenje posebnih dokaznih radnji i kriminalističko istraživanje, u više navrata zainteresiranim osobama dostavili navedene podatke za što su dobili novčane nagrade.

Osim toga, prvoosumnjičenik je 26. rujna 2012. jednu osobu, nakon što je tijekom operativnog rada na provođenju posebnih dokaznih radnji saznao da ta osoba kontaktira s osobama nad kojima se provode posebne dokazne radnje, osobno obavijestio o do tada prikupljenim saznanjima.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika.

Komentara 1

OK
okvardz
09:50 29.09.2012.

Gospodo molimo njihove slike sa imenima i prezimenima neka se zna tko to radi protiv Hrvatske !!Nasi su Generali u Hagu i sve ih znamo po imenima i slikama. Najveci bandit i pljackas Hrvatske Sanader takodje imamo sve informacije. Paravinjuu Dragana takodje poznamo sa slika i zbog toga molimo slicice i prezimena od ovih ticica koje su radile protiv Hrvatske.Domaci izdajnici na Goli otok bez sudjenja barem 30 godina.Molimo jos popis imovine i po potrebi oduzimanje iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije