Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak Istrage

Uhićeni bivši predsjednik i potpredsjednik Olympusa

Tsuyoshi Kikukawa
Reuters
16.02.2012.
u 11:50

Uz visokopozicionirane službenike kompanije uhićena su još četvorica zaposlenika koji se sumnjiče za pomaganje u pronevjeri čime je znatno oštećena tvrtka

Bivši predsjednik kompanije Olympus Tsuyoshi Kikukawa, bivši potpredsjednik Hisashi Mori i bivši revizor Hideo Yamada uhićeni su zbog sumnje da su sudjelovali u pronevjeri teškoj 1,7 milijardi dolara, izvijestio je Reuters.

Uz visokopozicionirane službenike kompanije uhićena su još četvorica zaposlenika koji se sumnjiče za pomaganje u pronevjeri čime se broj optuženih u ovom slučaju popeo na 19, a istraga je pokazala da su glavnu ulogu u lažnom prikazivanju gubitaka tijekom 13 godina imali upravo Kikukawa, Mori i i Yamada.

Trenutačna uprava trebala bi odstupiti nakon 20. travnja kada je predviđen sastanak dioničara te bi nakon toga trebala biti postavljena nova.

Komentara 2

MO
mozdanisklop
14:32 16.02.2012.

Uhicen Tsuyoshi Kikiriki............ Tako se to radi, ne ko kod nas.

PE
pejickat
19:37 16.02.2012.

mozdanisklop Pa ti bi kod nas odmah postali ministri!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije