Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Uhićene dvije osobe koje se dovode u vezu s paravojskom

Paravojska u Sloveniji
Foto: Facebook
1/2
06.09.2018.
u 11:31

Lokalni mediji javljaju da je uhićenih više te da je riječ o članovima paravojne skupine Štajerska garda i njihovom vođi i osnivaču Andreju Šiški

Slovenska policija priopćila je danas da je uhitila dvije osobe osumnjičene za ugrožavanje ustavnog poretka zemlje, dok lokalni mediji javljaju da je uhićenih više te da je riječ o članovima paravojne skupine Štajerska garda i njihovom vođi i osnivaču Andreju Šiški, predsjedniku izvanparlamentarne stranke Ujedinjena Slovenija.

Uhićenje je uslijedilo nakon što su se početkom tjedna na društvenim mrežama pojavile videosnimke i fotografije više desetaka postrojenih maskiranih muškaraca u jednoj šumi, od kojih su neki imali oružje, a Šiško, bivši desničarski predsjednički kandidat na zadnjim izborima, potvrdio da je on njihov vođa i osnivač.

Pogledajte video skupine iz Maribora koja je uznemirila Sloveniju:


 

Policija je rano jutros objavila na Twitteru da je uhitila dvije osobe, dok neki mediji navode da ih je uhićeno više i da je među njima i Šiško, što policija nije htjela potvrditi.

"Policija je jutros pritvorila dvojicu osumnjičenika zbog kaznenog djela poticanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja", objavljeno je na Twitter profilu ravnateljstva policije.

Policijska akcija protiv te skupine odvija se na području Maribora i Murske Sobote.

"Policija je proteklih dana sa svom ozbiljnošću i u okviru zakonskih ovlasti koje ima vodila postupanja u vezi sa slučajem o kojemu su bile objavljene snimke na društvenim mrežama", navodi policija.

Pozvala je sve koji raspolažu dodatnim informacijama o okupljanju Štajerske straže kod sela Apače 1. rujna da pomognu policiji u istrazi.

Videosnimka koja prikazuje nekoliko desetaka maskiranih ljudi kako vježbaju i nose sjekire i puške izazvala je osude širom Slovenije.

Pogledajte video postrojavanja slovenske paravojne milicije:



 

Komentara 7

DU
Deleted user
16:02 06.09.2018.

Sa ovim politicarima danas koji forsiraju ilegalnu imigraciju jedini nacin je samoorganiziranje, zastititi granica i svrgavanje postojeceg smeca koje lize dupe Evropskim mocnicima stavljajuci svoj narod na zadnje mjesto a svoj vlastiti dzep kao prioritet.

FA
Fašira
12:40 06.09.2018.

Na kraju će narodi europe shvatiti da je jedini izlaz iz ovog masonskog ropstva oružana pobuna. Političari masoni su kuga europe.

Avatar gordi
gordi
16:31 06.09.2018.

ovi paravojna farmacija??? hahaha.......pa to dva specijalca Hrvatske najure u roku par minuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije