Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA U IRSKOJ

Uhićena najtraženija hrvatska bjegunka

Zorka Rogić
Foto: Europol
05.02.2020.
u 16:02

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je Rogić uhićena zahvaljujući intenzivnom radu i ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnj

Zorka Rogić, 29-godišnjakinja koja se nalazila listi najtraženijih uhićena je 29. siječnja na području Irske. Hrvatska ju je tražila zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je od 2014. godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je Rogić uhićena zahvaljujući intenzivnom radu i ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje te MUP-a.

Kako navode, njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste. 

 

Podsjećamo, Europska policijska agencija Europol pokrenula je u listopadu 2019. godine sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci. Među njima je bila i Zorka Rogić. 

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje spol", na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je u listopadu 2019. godine glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.
 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
17:09 05.02.2020.

Udaj se za mene.

VA
vapor
17:47 05.02.2020.

Baš me zanima kad će pobjeći. Ili će dobit neku simboličnu kaznu pa joj se neće dati baviti s time.

IM
Immanuell
16:21 05.02.2020.

Cura je mrak! Što je radila u Irskoj? Bauštela?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije