Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silovanje

Uhićen Srbin osumnjičen za ratne zločine u istočnoj Bosni

SIPA
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
02.11.2017.
u 19:14

Precizira se da je osumnjičen za silovanje i seksualno zlostavljanje jedne žrtve bošnjačke nacionalnosti, te za nezakonita uhićenja i zatvaranja civila Bošnjaka

BiH policija danas je uhitila bivšeg pripadnika policije Republike Srpske osumnjičenog za ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima na početku rata 1992. na području istočne Bosne.

Po nalogu posebnog odjela za ratne zločine Državnog odvjetništva BiH policijski djelatnici SIPA na području Rudog uhitili su Dragana Janjića rođenog 1967. Njega se tereti se da je tijekom 1992. kao pripadnik policijske postaje Miljevine postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Precizira se da je osumnjičen za silovanje i seksualno zlostavljanje jedne žrtve bošnjačke nacionalnosti, te za nezakonita uhićenja i zatvaranja civila Bošnjaka.

Janjić je tijekom dana predan nadležnom državnom odvjetniku, koji će ga ispitati i donijeti odluku o određivanju pritvora.

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
07:30 03.11.2017.

što je uopće silovanje? dal je silovanje ono kad na silu uzmeš curu, pa joj onda namještaš unosne poslove na filmu? to nije silovanje sve dok 'žrtva' ne ostari, ili bude dovoljno bogata, pa da može svojim 'objavama' u medijima dodatno zaraditi prikazujući se kao žrtva? ovo je klasično farbanje. većeg zločinca su pustili, a sad će se sustav istresti nad dečkom kojeg je, kao i većinu ostalih, u rat uvukla nesretna sudbina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije