Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN JE

Ugroza za stotine života: Pilota prije leta uhvatili pijanog, imao duplo više promila od dopuštenih

Reopening of Orly airport
Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM
1/4
19.03.2024.
u 23:45

Zbog pokušaja pilotiranja pod utjecajem alkohola američki je pilot osuđen na 10 mjeseci zatvora, čime je sud poručio kako ovakve incidente i ponašanja neće toleriraju

Zbog pokušaja upravljanja zrakoplovom u pijanom stanju jedan pilot iz SAD-a osuđen je na 10 mjeseci zatvora, nakon što mu je u prtljazi prije leta pronađena napola ispijena bočica alkohola te izmjereno čak duplo više alkohola u krvi od dopuštene. Lawrence Russell Jr prošlog je ljeta bio ''uhvaćen'' kada je prolazio kontrolu prije leta iz Edinburgha u New York kojim je trebao pilotirati, i to na temelju dvije bočice Jägermeistera koje su mu otkrivene u prtljazi, od kojih je jedna bila poluispijena.

Nakon toga se postavilo pitanje i čiji je alkohol, na što je pilot potvrdio da je njegov, a potom mu je i u krvi izmjereno 0.49 promila, dok je dopuštena razina bila 0.20. Zbog toga pilot je bio i uhićen, a ovog utorka stigla mu je i presuda od 10 mjeseci zatvora kako bi se poslala poruka da ovakvi incidenti neće biti tolerirani.

Ova stroža kazna stigla je pilotu, piše The Guardian, jer je tijekom suđenja navedeno kako je Russell imao i dva prijašnja prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola u SAD-u. Njegova obrana objasnila je kako je Russell inače liječeni alkoholičar koji nije bio pod utjecajem 277 dana, a prethodno je prošao i program rehabilitacije. Usprkos tomu, ovaj incident naišao je na velike kritike suda te tužiteljice. 

- Ponašanje Lawrencea Russella moglo je ugroziti puno života, a posljedice su mogle biti katastrofalne. Pokazao je manjak obzira prema sigurnosti njegove posade i putnika, a radi se o čovjeku u čijim je rukama stotine života. Sve ih je mogao ugroziti - objasnila je tužiteljica.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Rat dronovima u Ukrajini: Piloti mogu i gledati prijenos uživo s ugrađene kamere

Reopening of Orly airport
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije