Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Ugledni odvjetnik udario policajca na Ipsilonu i htio pobjeći?

'21.03.2012., Sibenik - Policijska palica za zaustavljanje, stop policija, ilustracija.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.10.2012.
u 08:00

Upućeni tvrde da inicijali i dob A. E. i podaci o autu otkrivaju da je riječ o Antonu Etingeru

Porečka je policija na Istarskim ipsilonu, kod čvora Medaki, zaustavila BMW pulskih registracijskih oznaka koji se iz Rovinja prema Poreču kretao u zabranjenom smjeru. Na sreću, zaustavljen je na vrijeme prije nego što je izazvao prometnu nesreću iako je u zabranjenom smjeru vozio desetak kilometara. Za upravljačem snažnog automobila bio je, kako je izvijestila policija, 63-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju, koji je odbio alkotestiranje i uporno nastojao nastaviti vožnju pa nije bilo druge nego ga uhititi.

>>Pijani 63-godišnjak vozio autocestom u suprotnom smjeru

Ubrzo se pročulo

No, tada je odbio ući u policijski automobil, a kad je ipak ušao, pokušao je pobjeći i pritom napao policajca udarivši ga glavom u nos. Incident se dogodio prošle subote nešto prije 20 sati. Zbog prometnih prekršaja 63-godišnjaku slijede optužni prijedlozi, a zbog napada na službenu osobu, potvrdila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.

Vijest o vožnji u zabranjenom smjeru ostala bi jedna od mnogih da se nije pročulo da je vozač BMW-a bio rovinjski odvjetnik Anton Etinger, predsjednik Odvjetničkog zbora Istre, koji je noć na nedjelju radi triježnjenja proveo u policijskoj postaji u Poreču. Policija je potvrdila da je riječ o 63-godišnjaku inicijala A. E., bez drugih detalja, no više izvora u Rovinju i Poreču uvjerava da se upravo radi o odvjetniku Etingeru jer ne samo da se sve "slaže" – i marka i registracija automobila i godine vozača – nego ima i očevidaca njegova ponašanja kad je zaustavljen.

S čvora Medaki automobil je odvezla vučna služba iz Poreča, BMW je, potvrđuju, "prenoćio" na njihovu kamionu i ujutro je odvezen k vulkanizeru, a potom ga je u nedjelju rano poslijepodne preuzeo "kulturni, ljubazni gospodin u odijelu koji je došao u društvu mlađeg muškarca", uredno podmirivši poveliki račun bez mnogo priče. Odvjetnik Etinger, pak, opovrgava da se radi o njemu iako potvrđuje da ima BMW X5 tamne boje te dodaje da je riječ o uobičajenom modelu BMW-a, da je uskoro 64-godišnjak, ali i da ne poznaje ni jednog vršnjaka s istim imenom i prezimenom kao što je njegovo.

– Nisam ni bio u prilici biti tamo gdje vi kažete, bio sam na drugom mjestu, vikendom sam uvijek doma – kazao je odvjetnik napominjući da ne bi bilo dobro da se "dopisujemo i objašnjavamo" preko novina.

Mnogi mi nisu skloni

U više je navrata kategorički odbacio povezanost sa slučajem sugerirajući da je u 40-godišnjoj profesionalnoj karijeri stekao mnogo neprijatelja pa možda odatle priče o njemu kao pijanom i agresivnom vozaču s Ipsilona. Među one koji ga ne vole ubrojio je i policiju koja ga, kazao je, "najviše ne voli", a sve zbog mnogih postupaka koje je vodio po tužbama protiv policajaca.

>>Vozio krivim smjerom, udario u auto pa nastavio prema Zagrebu

Komentara 22

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
08:15 18.10.2012.

hoćemo li dozvoliti komunistima da prodaju auto-ceste. SDP tvrdi kako su auto-ceste po defaultu gubitaši ...otkud onda već osam zainteresiranih stranih tvrtki za kupovinu ,nelogično zar ne ? jednako tako dolaskom Račanove koalicije na vlast počinje najveća rasprodaja hrvatskih banaka strancima. U samo godinu dana strancima je prodano 44% hrvatskih banaka, a do kraja 2003 godine stranci su postali vlasnici 91% hrvatskih banaka. Kako je SDP prodavao banke govori slučaj oko prodaje Splitske banke. Vlada Ivice Račana 2000 godine procjenjuje da ta banka tada vrijedi 84 milijuna eura te prodaje 60% dionica te banke talijanskoj banci Unicredito za 48 milijuna eura. No već krajem 2001 godine grupacija BAC kupuje 100% dionica ta banke od Unicredita i HFP-a za 136 milijuna eura, da bi je ta ista grupacija 2006 godine prodala francuskoj banci Societe Generale za 1 milijardu i 10 milijuna eura. tako su i banke bile "neisplative"

LU
lutomirski
08:29 18.10.2012.

svi ste vi ugledni i casni, isto tako kao Bandic koji je pobjegao sa mjesta nesrece, isto tako kao Sanader, ali niko od vas nema karaktera...bando lopovska ...

BO
bode
08:12 18.10.2012.

Ajmo stari, tuži tog odvjetnika za duševne boli i uzmi lovu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije