Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demograf

Udruga udovica hrvatskih branitelja kandidirala Stjepana Šterca za ministra branitelja

stjepan šterc
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
09.03.2016.
u 10:37

Uvjerenja smo da njegovo iskustvo, obrazovanost i organizacijske sposobnosti, zaslužuju vašu pozornost, stoji u priopćenju adresirano premijeru Tihomiru Oreškoviću

Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije premijeru Tihomiru Oreškoviću poslale su priopćenje kojim su kao kandidata za ministra branitelja istaknule dr. sc. Stjepana Šterca.

"Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije, zajedno sa svojim obiteljima broji oko 650 članova i Stjepan Šterc je sukladno svojim kompetentnostima, naš izbor. Uvjerenja smo da njegovo iskustvo, obrazovanost i organizacijske sposobnosti zaslužuju vašu pozornost.

O njegovim neospornim kvalifikacijama za tako odgovorno mjesto u hrvatskoj Vladi, zorno govori životopis imenovanoga", stoji u priopćenju.

Dr. sc. Stjepan Šterc znanstvenik je, analitičar i viši predavač kolegija Demografija te Uvoda u geografiju na Geografskom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu od 2004. Bio je pomoćnik ministra obrane od 2000. do 2004. te savjetnik Vlade 1991. godine.

>> Najveća je floskula u Ustavu da država posebno štiti majke i djecu

Komentara 28

Avatar abakus
abakus
11:06 09.03.2016.

Podržavam. Brkić je kompromitiran zbog plagiranja diplome, a Borković definitivno nije čovjek za to mjesto iz niza razloga koje iz obzira prema njemu ne želim nabrajati. Šterc je visokoobrazovan čovjek, jedan od onih koji godinama upozoravaju na katastrofalno demografsko stanje u zemlji i nije čudo da su ga udovice branitelja (dakle žene) predložile na to mjesto. Uravnotežen čovjek koji je istovremeno duboko socijalno osviješten. K tome "hrvatski diše" - bio je blizak prijatelj Zvonka Bušića. Bio bi odličan ministar na tom osjetljivom mjestu.

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
11:47 09.03.2016.

Primjeren kandidat, obrazovan, odmjeren, govorim o bitnim problemima države, ne plače za yugom... Ako ne Brkić, onda Šterc...

DE
dernek
12:51 09.03.2016.

Sta uradi Karamarko sa ulaskom sastavljanja vlade sa Mostom sad mu i udruge biraju kandidate za ministre a od pobjednickog kadra nigdje nikoga ali nadam se da je to HDZ shvatio i da ova situacija nece dugo trajati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije