Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niže temperature

Udarni turistički vikend – idealno putovanje može pokvariti gužva

Ljepotica u kupaćem kostimu uživala u fotografiranju u plićaku plaže Zlatni rat
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
15.07.2017.
u 08:51

Ugodno vrijeme ide na ruku turistima, no iskušenje za njihovo strpljenje mogle bi biti gužve na glavnim prometnicama prema moru, ali i u trajektnim pristaništima

Iako je prekjučer prvi put u povijesti srpanjskih mjerenja u Dubrovniku izmjereno 38 Celzijevih stupnjeva, od tada se u većem dijelu zemlje ipak počelo osjećati olakšanje i osvježenje, što će potrajati sve do ponedjeljka. Naime, dnevne će se temperature danas i sutra kretati od 19 stupnjeva u gorskoj Hrvatskoj, 23-24 stupnja u unutrašnjosti i na istoku zemlje do 27-28 stupnjeva u Dalmaciji. Znači, dnevna temperatura zraka nigdje ne bi trebala prelaziti 30 stupnjeva. A kako je ovo prvi udarni turistički vikend kada počinje seoba prema moru, mogli bismo reći da turiste očekuje idealan vikend za putovanje. Osobito ugodan bit će sutrašnji dan koji će biti za još stupanj-dva svježiji od današnjega. Ugodu će pojačati i umjerena naoblaka koja bi mjestimice, i danas i sutra, mogla donijeti malo kiše i pokoji brzoprolazni pljusak. No, dok će dnevne temperature zraka ići na ruku putnicima, probleme bi mogao stvarati jak vjetar.

Olujni udari bure

Na Jadranu će, osobito podno Velebita, bura ponovno ojačati već danas navečer. Sutra će pak puhati jaka i olujna, na sjevernom dijelu na udare mjestimice i orkanska bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti.

Ljepotica u kupaćem kostimu uživala u fotografiranju u plićaku plaže Zlatni rat
1/23

– Za razliku od temperature zraka i mora, koja će se sniziti, vjetar će biti jači nego prošlih dana, osobito bura podno Velebita pa će biti poteškoća u prometu obalom, vjerojatno najviše u prvom dijelu subote te ponovno izraženije u subotu navečer i tijekom nedjelje, kada je sporadično jaka bure, gdjegod i s olujnim udarima, najvjerojatnija i na srednjem i južnom Jadranu. I na kopnu će do nedjelje povremeno biti vjetrovito, uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz koji će poslijepodnevna temperatura zraka biti većinom od 5 do 10 stupnjeva nego prošlog vikenda i početkom ovog tjedna. Moguća je i gdjekoja kišna kap, pa i poneki pljusak, ali slabije izražen od onih nedavnih – najavljuju iz DHMZ-a.

Zbog mogućih olujnih udara bure na oprez i moguća ograničenja, osobito kod tunela Sveti Rok, čvora Delnice, na dionici Senj – Karlobag te na Mostu dr. F. Tuđmana u Dubrovniku, upozoravaju i u HAK-u, gdje posebno ističu i to da će pojačani zastoji u prometu, koji su se događali već jučer, još intenzivniji biti danas i sutra.

Opet rast od 36 stupnjeva

Odnosi se to posebno na sve graničke prijelaze, zagrebačku obilaznicu, naplatnu postaju Lučko i čvor Bosiljevo, Istarski ipsilon te trajektna pristaništa prema Cresu, Rabu i Pagu, kao i trajektne luke Zadar i Split.

A onda od utorka prema kraju idućeg tjedna slijedi ponovan rast temperatura koje će se, samo s izuzetkom gorske Hrvatske, penjati i do 36-37 Celzijevih stupnjeva.

Ključne riječi

Komentara 3

DI
Diesel
09:37 15.07.2017.

Vezeni kostimi su najbolji.

KE
Kurtz_Emuchello
12:33 15.07.2017.

Korištenje selfie štapa na plaži u vezenom kostimu?!? Stupidity just reached next level

DU
Deleted user
10:35 16.07.2017.

Dali će Hrvatima trebati tisuću godina da uvedu vinjete, makar u doba turističke sezone? Mnogi su se obogatili na račun mijenjanja € u kune u tim kućicama, a o neplaćenom porezu neću pisati?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije