Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISTE UMISLILI

Znanstvenici objasnili zašto nas ljeto čini mrzovoljnima

vrućina
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
03.07.2017.
u 11:19

Niste umislili, vrućina vas zaista može učiniti mrzovoljnima

Iako je ljeto doba praznika i godišnjih odmora, čini se kako je njegov negativan predznak vrućina i mrzovoljnost koja ide uz takvo vrijeme.

Niste umislili, vrućina nas zaista može učiniti mrzovoljnima, piše Reader's Digest. Dokazano je to jednostavnim istraživanjem u kojem je jedna skupina rješavala zadatke u klimatiziranom prostoru, a druga se morala nositi s visokom sobnom temperaturom.

Osobe koje su bile izložene vrućini nisu se mogle koncentrirati ni oteti dojmu kako ne postoji ništa osim nesnosne topline i znojenja.

Još jedan dokaz zašto biste trebali uložiti u klimu ili otići na izlet u planine. 

Komentara 5

Avatar Obeliks
Obeliks
13:07 03.07.2017.

Depresija i mrzovolja se razlikuju, a mrzovoljnih ima i na Havajima i u Kašini .-)

DU
Deleted user
12:58 03.07.2017.

kod rvata sve naopako. ovo samo kod njih moze ljeto da ih pravi mrzovoljnim. kod normalnih naroda je zima kisa jesen snijeg mrzovolja a ne ljeto. ljeto je plaza sunce kupanje uzivanje u hladovini. zamislite one na Havajima sto su mrzovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije