Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLI RAST KAMATA

Najveće pojeftinjenje od 2000. godine: Ubrzao se pad cijena nekretnina u Njemačkoj

Berlin's renters face high price misery as housing crisis deepens
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/2
22.12.2023.
u 17:17

U njemačkim metropolama, uključujući Berlin, Hamburg i Frankfurt, obiteljske kuće jeftinije su 12,7 posto, a kupci ih plaćaju u prosjeku 9,1 posto manje nego godinu ranije

Pad cijena nekretnina u Njemačkoj u trećem se kvartalu ubrzao, pa su tako kuće i stanovi u prosjeku 10,2 posto jeftiniji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku. Radi se o najvećem pojeftinjenju od 2000. godine.

U drugom tromjesečju cijene su pale za 9,6, a u prvom za 6,8 posto u odnosu na ista razdoblja prošle godine. U odnosu na drugo tromjesečje ove godine, cijene stanova u trećem su tromjesečju pale za 1,4 posto, navodi Fenix magazin.

Do ove pojave došlo je zbog naglog rasta kamata koji je značajno utjecao na cijene kredita. Još više je onih koji si ne mogu priuštiti vlastita četiri zida, te su banke u potpunosti zaustavile posao s novim kreditima za nekretnine.

Pad cijena primjetan je i u gradovima i u ruralnim područjima. U njemačkim metropolama, uključujući Berlin, Hamburg i Frankfurt, obiteljske kuće jeftinije su 12,7 posto, a kupci ih plaćaju u prosjeku 9,1 posto manje nego godinu ranije.

VIDEO Vozila hitne pomoći na mjestu pucnjave u Pragu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:44 22.12.2023.

odlicno , jos da padnu 80% pa cu da uletim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije