Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKARSKA ZAUSTAVLJA APARTMANIZACIJU

'Mladi nam napuštaju grad jer je cijena kvadrata nevjerojatno skupa, a nikada se nije više gradilo'

17.12.2023.
u 06:50

Na vrhuncu sezone, Makarska ima 2,2 posjetitelja po stanovniku, a procjena je kako postoji 10.000 neprijavljenih komercijalnih ležajeva te 1000 dovršenih stanova u kojima nitko nikada nije živio ni boravio!

Komentara 13

Avatar Crni labud
Crni labud
09:05 17.12.2023.

Zaustavljanje gradnje neće spriječiti divljanje cijena. Dapače! Jedini način je uvođenje poreza na nekretnine kako bi se spriječilo gomilanje nekretnina kod pojedinaca. Sve dok je Hrvatska porezni nekretninski eldorado cijene će divljati.

NE
Nemanadimak
16:11 17.12.2023.

Uopce mi nije jasno sto je tu problem? Borili smo se protiv socijalizma i vrihednosti koje nisu omogucavale radnim ljudima napredak. Sada je problem sto imamo bogate i siromasne ( kapitalizam obicno donosi tu podjelu i imamo ljude koji rade za nekoga i ljude za koje rade neki) Tko ima neka kupi si stan tko nema neka se malo skupi, šuti, neka proba zaraditi pa neka i on si kupi stan. Ovako sto se svi zale kako je skupo od toga nemaju vajde nego ajmo raditi pa zaraditi.

RA
Raptor
08:53 17.12.2023.

U županijama, gradovima i općinama nema jasnih strategija. Postoje dokumenti koji se tako zovu, ali kad ih se čita, vidi se da je to prepisivanje po špranci sa svrhom samo da se ima dokument. U kojoj strategiji piše da treba graditi stanove u kojima nitko ne živi i da treba učiniti sve da mladi idu iz nekog grada? U kojij strategiji piše da treba imati tisuće neprijavljenih ležajeva? Ako ima toliko neprijavljenih kežajeva što rade lokalne vlasti, što radi država? Tko izdaje dozvole za takve objekte? Kakvi su to Hrvati i Katolici koji iznajmljuju neprijavljene krevete i varaju svoju državu? Vole li oni Hrvatsku ili samo drže ruku na srcu dok svira himna jer to rade i neki drugi? Mole li se oni iskreno Bogu dok ližu oltare svake nedjelje kad idu u Crkvu i s velikim autima oarkiraju se pred crkvena vrata? Ušli bi autom u Crkvu da mogu.? I tu se iskristaliziralo pravilo "što veći terenac i tamnija stakla, to veći kreten u njemu. I još kad ima daruvarske tablice onda se radi o kretenu na potenciju. Dakle, sve oko nas je laž. i prijevara. Lokalna bagra koja je na vlasti u žuoanijama, gradovima i općinama je korumpirana do bola. Problem je u sustavu vrednota u kojem vlada načelo "vrijediš koliko imaš". Je li netko stradao zbog pranja novca kod konverzije kuna u eure? Upropaštene su generacije degeneričnom politikom nesposobnih uhljeba, sposobnih samo za otimanje. Ključna riječ večine problema u Hrvatskoj je "pohlepa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije