Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN napad u sinju

Ubo redara u vrat jer ga je mjesec dana prije pretukao?

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
05.08.2019.
u 23:00

Mladić (18) je redaru (24) zabio nož u vrat i nanio mu teške ozljede

Redar H. M. (24) i dalje je u životnoj opasnosti nakon što mu je 18-godišnjak jutros oko 4.45 sati pred očima više ljudi zabio nož u vrat dok su se nalazili ispred poznatog sinjskog noćnog kluba u Glavičkoj ulici.

Napad se dogodio ispred kluba u kojemu H. M. inače radi, a u smjeni je bio i u trenutku kada je na njega nasrnuo 18-godišnjak. Motiv iza ovog napada krije se u, kako kazuju poznanici ranjenog redara, osveti.

Naime, 18-godišnjak je početkom srpnja bio u istom klubu, a za tog je posjeta zadobio ozljede glave, što su kasnije utvrdili i splitski liječnici. Kako ih je zadobio, zasad se ne zna, ali 18-godišnjak je tvrdio kako su ga praktički iz čista mira premlatila trojica redara među kojima je bio i H. M., a sve je prijavljeno i splitskoj policiji.

Je li policija postupala po tom događaju, zasad nije poznato, ali je činjenica da je 18-godišnjak nakon mjesec dana odlučio uzeti stvari u svoje ruke.Na kraju je uhićen i kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva, a danas će sudac istrage splitskog Županijskog suda odlučivati o tome hoće li mu ili neće odrediti zadržavanje u istražnom zatvoru. 

Ključne riječi

Komentara 11

ZE
Zekonja
23:12 05.08.2019.

Sad su 1-1 . Jos ova dvojica zastitara cekaju na red.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
01:00 06.08.2019.

Gerbil je progovorio: dobro se dobrim vraca.

Avatar nekakav
nekakav
07:01 06.08.2019.

jedina institucija koja u ovoj državi ne radi svoj posao jesu sudovi. bez imalo pretjerivanja. to možete potvrditi ako bilo kojeg policajca pitate za neki slučaj nasilnog ponašanja, recidivista posebno. policija da optužni prijedlog, kaznenu prijavu. sudac, ne prvi puta, odrapi sudski ukor! i tako 10 puta zaredom istoj osobi, koja čini kaznena djela. bili to romi, 'naši', stranci, svejedno, kazne koje suci određuju su smiješne. vrhovni sud, ili koji već, bi morao suce uravnotežiti, njihove odluke u sličnim slučajevima 'izravnavati', ukidati smiješne presude, suce izbacivati s posla radi ponavljanja ovakvih kriminalnih presuda. naš je problem da za sve probleme svaljujemo krivnju na policiju. plaća policajca je 5000 kn, sudac bere o do 20.000, a posao mu je, kao npr. kolakušiću, par puta godišnje sazvati saslušanje, i to ne odrade. sudovi su ti radi kojih ne spavamo. radi sudova mi imamo krvnih delikata ko u nekoj brazilskoj faveli. ili američkoj, nema neke razlike. za pokušaj ubojstva minimalno treba lik odležati 5 godina, bez ikakvih prava na pomilovanje, ili izlazak nakon 2/3 kazne. za ubojstvo odležati 25 godina, e smije tu biti dato sucima nikakvih mogućnosti da idu ispod minimuma kao sada. kakve olakotne okolnosti, za što? prvi puta, pokajao se... recidivisti se svaki put pokaju i obećaju da neće raditi gluposti, pa ih opet naprave. i da, sinj... dalmacija... nema nasilnijeg kraja od dalmatinskog. nema veze sa 'temperamentom', svi smo isti, al eto, 'dolje' nož češće radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije