Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠAN SLUČAJ

Ubio kćer (5) slijepu na jedno oko, pa otišao na burger: Mjesecima je tijelo nosio u torbi

Foto: Pixabay
1/2
23.02.2024.
u 12:10

Djevojčica koja je rođena u srpnju 2014. godine bila je slijepa na jedno oko i imala je brojne zdravstene probleme. Malenu su oduzeli majci Crystal Sorey tog ljeta pod sumnjom da je zanemarena.

Za ubojstvo petogodišnje djevojčice Harmony Montgomery osuđen je njezin otac Adam Montgomery, presudila je porota u New Hampshire i dala pravni epilog mučnom slučaju koji je zgrozio opću javnost. Nestanak djevojčice prijavila je njezina majka Crystal Sorey u studenom 2021. godine, koja je u svojoj prijavi policija navela kako ju je zadnji puta vidjela preko FaceTimea u proljeću 2019. godine. Policija je utvrdila kako je malena zadnji puta viđena živa u listopadu 2019. godine.

Vlasti su utvrdile kako je djevojčicu ubio njezin otac u Manchesteru u saveznoj državni New Hampshire u prosincu 2019. godine. Njezini posmrtni ostaci nisu pronađeni. Adam Montgomery osuđen je za ubojstvo, napad drugog stupnja, ometanje svjedoka, krivotvorenje fizičkih dokaza i zlostavljanje leša, stoji u sudskim dokumentima, piše CNN.

"Bio je to vrlo, vrlo težak slučaj", rekao je pomoćnik državnog odvjetnika Benjamin Agati tijekom konferencije za novinare nakon presude.

"Svaka osoba kojoj je oduzet život, ubojstvom, bilo da se radi o djetetu od 5 godina, ili o 63-godišnjaku, ili o 45-godišnjaku, svaka osoba ima svoju vrijednost. živi", rekao je Agati i dodao: "Ovaj slučaj je bio drugačiji u smislu neke pozornosti koju je privukao, ali ne u smislu vrijednosti Harmonyjinog života ili vrijednosti bilo čijeg drugog života."

Montgomery bi mogao dobiti kaznu doživotnog zatvora za strašan zločin.

Slučaj koji izaziva jezu

Djevojčica koja je rođena u srpnju 2014. godine bila je slijepa na jedno oko i imala je brojne zdravstvene probleme. Malenu su oduzeli majci Crystal Sorey tog ljeta pod sumnjom da je zanemarena. Majka je u tom trenutku imala problema s ovisnošću, dok je otac bio u zatvoru i nije bio uključen u život djevojčice. Vlasti su oduzele Harmony majci kad je imala dvije godine, a svi pokušaji da se dijete vrati Soroey su bili neuspješni.

Adam Montgomery izašao je u međuvremenu iz zatvora, te je 2016. godine zatražio kontakt sa svojom kćeri. U listopadu 2018. godine zatražio je skrbništvo nad djevojčicom koje je odobreno u veljači 2019. godine. Harmonyjina majka Crystal Sorey i udomiteljica Michelle Raftery su bile u sobi kada je presuda čitana. Njima se pridružilo više od desetak policajaca, koji su se pojavili kako bi čuli je li njihov naporan rad doveo do pravde.

"On je kukavica. On je kukavica, uvijek je bio kukavica", rekla je Sorey za CBS. "Zato je učinio ono što je učinio. Odveo ju je od ljudi koji su je voljeli jer nije mogao podnijeti to što nije imao kontrolu. To je sve do čega mu je bilo stalo - kontrola,  Ona mu nije bila ništa".

Montgomeryjev branitelj tvrdio je tijekom suđenja da je supruga njegovog klijenta Kayla Montgomery odgovorna za smrt mlade djevojčica. Kayla Montgomery bila je glavna svjedokinja tužiteljstva i rekla je da je Adam Montgomery pretukao Harmony na smrt nakon što je imala nezgodu u automobilu. Nakon što je ubio Harmony, nastavio je voziti do Burger Kinga gdje je jeo  i drogirao se.

"Zaustavio se na parkiralištu u Burger Kingu i naručio hranu. Naručio je hranu i jeo. Nije stao provjeriti Harmony", rekla je Knowles, prenosi CBS. "Nije se osvrnuo na nju. Nije pokazao nikakvu brigu za tu nedužnu djevojčicu, dijete koje je upravo pretukao. Naručio mu je hranu i jeo je. I nije prestao."

Adam Montgomery je potom tijelo djevojčice strpao u torbu koju je skrivao mjesecima prije nego što ju se riješio 2020. godine.

FOTO: Preko La Mancha u trošnim brodovima krijumčarili ljude i to naplaćivali od 1000 do 3000 eura po mjestu

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije