Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ UBERA TVRDI

Rat na dalmatinskim ulicama: 'Prijetili su da će mi prerezati grkljan'

Uber
Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.06.2017.
u 10:00

Veći broj vozača zbog prebijanja i prijetnji odustaje od posla.

Dolaskom većeg broja turista zaoštrila se situacija među taksistima koji se bore za tržište, a vozači Ubera na zadarskim ulicama našli su se i na meti konkurencije.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, ne biraju se sredstva u preuzimanju taksi-tržišta u Zadru.

– Meni su prijetili da će mi prerezati grkljan, ali sam srećom uspio pobjeći. Nisam to prijavio policiji jer ne želim imati posla s takvim ljudima – kazao je jedan od vozača zadarskog "Ubera". 

Uberovci kažu kako lokalni prijevoznici glume ili prate njihove mušterije, a onda ih fizički napadnu ili im prijete smrću.

Veći broj vozača zbog prebijanja i prijetnji odustaje od posla.

– Sinoć su prebili još jednog vozača. Po već uobičajenoj špranci, tražili su vožnju, a onda istukli vozača – posvjedočio je uberovac nakon što su u Zadru njihove vožnje postale opasne za život.

Predrag Šimunov, glavni sindikalni povjerenik Samostalne taksi-službe za Zadarsku županiju, kaže kako o napadima nema saznanja, no smatra da su incidenti rezultat sveopćeg kaosa.

– Sve je to rezultat nerada Inspektorata rada i Porezne uprave. Da oni rade svoj posao kako treba, ne bi bilo ilegalnih taksi-prijevoznika na cestama. Mi sada plaćamo osam tisuća kuna za dozvole, a "Uber" vozi nelegalno, što je potvrdio i ministar Butković – rekao je Šimunov.

Komentara 8

RO
Rosa1
10:45 28.06.2017.

Nasilje ne podrzavam, samo mi nije jasno kako to da UBER jos uvjek radi unatoc tome sto je od strane nadleznih drzavnih tijela proglasen nelegalnim ?

DU
Deleted user
13:16 28.06.2017.

Vi ste malo priglupi svi. Uber je aplikacija. nema zasposlenika vozaca ni autiju. Jedino kog se moze ganjati su vozaci koji su firme za sebe. A ove majmune primitivce taksiste treba u zatvor. Prebijati i napadati ljude, sramota. Svoje sugradjane koji nemaju love i pokusavaju skupit koju kunu vozeci. Sramota.

BU
burza
11:09 28.06.2017.

Ako u vladi konsta tiraju da je uber ilegalan onda neznan o cemu pricamo jedino ako struja oko dalicke je pre jaka za pravnu drzavu to je drugi par cipela a ko radi ilegalno onda neka se boji i trpi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije