Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uber o prosvjedu

Vozač Ubera otkrio 'računicu' njegovih kolega: 'Zarada mu je do 9000 kn...'

Prosvjed - Vukovarska
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
21.06.2017.
u 12:49

"Blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte", napisali su u reakciji iz Ubera.

Blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte, napisali su u priopćenju u kojem su reagirali na prosvjed taksista koji su jutros blokirali Vukovarsku ulicu u Zagrebu.

Taksisti su se na blokadu odlučili zbog, kako kažu, nezakonitog poslovanja Ubera u Hrvatskoj. 

– Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone. Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista. 

"Relikt nekih prošlih vremena..."

"Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima. U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte", napisali su u reakciji iz Ubera. 

Dodaju da je takav "pritisak u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena te nije primjer moderne europske države" i smatraju "da se problemi mogu rješavati na drukčiji način".   

Prosvjed - Vukovarska
1/20

"Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja koristili su Uber tijekom ove godine. U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje”, zaključuju iz Ubera. 

"Zar bi tog mladića trebali smatrati kriminalcem?"

U komentarima ispod članka javio nam se vozač Ubera koji tvrdi da je pomogao još dvjema osobama da rade samostalno. –  To je jedna studentica iz Zadra i jedan dečko iz Vinkovaca koji su otvorili j.d.o.o-ove i samozaposlili su se – napisao je komentator. 

Piše da si je dečko uzeo auto iz rent-a-cara, što ga dođe oko 2500 kuna, knjigovodstvo mu stoji 350 kuna i isplaćuje si plaću od 4150 kuna.  – Plati si staž i zdravstveno, a zarada mu je do 9000 kuna mjesečno – napisao je komentator i dodao da radi svaki dan od 7 do 19 sati.

– Zar bismo tog mladića trebali smatrati kriminalcem? – pita se komentator.

Komentara 122

IH
iron.hide.54966
11:28 21.06.2017.

Dolje taxi, živio uber. I ne blebećite o porezu, vi ga također ne plaćate, kradete gdje god možete.

IG
igor.gumbarevic
11:32 21.06.2017.

pa i vi taxisti ste lopovska banda pogotovo ovi sa zg aerodroma

Avatar nekakav
nekakav
11:33 21.06.2017.

koja radna mjesta, o čemu vi? uber daje priliku ljudima zaraditi. a dosadašnja taxi služba je ionak zastarjeli oblik organiziranog prijevoza putnika, regulativa je još iz doba zaprežnih vozila, kočija, samo prepisana na novim pisaćim strojevima, a umno i dalje u 19. stoljeću. najbolja usluga je brza i jeftina, a to taxi ne nudi. ja želim po što manjoj cijeni doći na svoje odredište. to što vi neki mislite da se može odrediti neka cijena, je na razini monopola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije