Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahran Alloush

U zračnom napadu ruskih aviona ubijen vođa sirijskih pobunjenika

Zahran Aloush
Foto: screenshot/youtube
25.12.2015.
u 17:06

Izvori su kazali da su ruski zrakoplovi napali tajni stožer te skupine, najveće pobunjeničke frakcije u tom području koja ima tisuće boraca.

Zahran Alloush, vođa Jaysh al Islama, jedne od najsnažnijih pobunjeničkih skupina u predgrađima Damaska, poginuo je u zračnom napadu na svoj stožer, kazali su u petak izvori među pobunjenicima.

Izvori su kazali da su ruski zrakoplovi napali tajni stožer te skupine, najveće pobunjeničke frakcije u tom području koja ima tisuće boraca. Prije Jaysha al Islama, Alloush je osnovao Liwu al-Islam ili Brigadu islama sa svojim ocem Abdallahom, salafističkim sirijskim propovjednikom koji živi u Saudijskoj Arabiji.

Alloush se nije slagao s Islamskom državom i al Qaedom, zastupajući umjereniju verziju islama. Nekoliko čelnika pobunjeničkih skupina ubijeno je otkako je Rusija započela veliku zračnu kampanju 30. rujna u potpori svojemu savezniku sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu čije su snage početkom godine pretrpjele niz poraza.

>>Rusko bombardiranje Sirije moglo bi biti ratni zločin

>>Najmanje 43 poginulih u zračnom napadu na Idlib

Komentara 51

US
Ustajaustasesvi
17:54 25.12.2015.

zasto putin rame uz rama sa mula mudzdzahidima irana i sa basar assadom zeli da diktator sirije vlada nad narodom, zasto napada i ubija one koji su opozicija, zar putin nije samo diktator nego i ratni zlocinac,isto kao sto je bio milosevic

ST
stojance
17:42 25.12.2015.

bivsi spijun, putin oponasa se kao veljiki diktator i brani diktatore...ovo ce sigurno putler jednog dana da odgovara kao i milosevic

JA
jasno
17:48 25.12.2015.

putin oz ovoga nece izaci nekaznmjen, niti rusija,ono sto ce biti 3 s.r desice se upravo sa putinom i rusijom, trebamo biti spremni za taj rat protiv rusije.krscani civilizirani nocas slave svoju religiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije