Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIG DEVIL

U zajedničkoj akciji hrvatske i crnogorske policije uhićeno 10 krijumčara drogom

big devil
Foto: MUP
1/9
19.04.2016.
u 12:07

Policija je USKOK-u podnijela kaznenu prijavu protiv devet hrvatskih državljana i državljanina Srbije

Hrvatska je policija u suradnji s kolegama iz Crne Gore i Srbije uhvatila više pripadnika zločinačkog udruženja koje je od 1. rujna do jučerašnjeg dana prokrijumčarilo najmanje 80 kilograma marihuane, priopćio je danas MUP. Policija je USKOK-u podnijela kaznenu prijavu protiv devet hrvatskih državljana i državljanina Srbije, a nedostupnim članovima zločinačkog udruženja od USKOK-a je naloženo  raspisivanje tjeralice.

Kako se navodi u priopćenju, policajci Službe kriminalističke policije PU vukovarsko–srijemske u koordinaciji s USKOK-om i crnogorskom policijom od listopada 2015. provode kriminalističko istraživanje kodnog naziva Big devil. Policija Crne Gore pod kodnim nazivom Lanac istodobno je provodila kriminalističko istraživanje prema međunarodnom zločinačkom udruženju osoba s područja grada Zagreba, Vinkovaca, Vukovara te Crne Gore i Srbije. Zbog međunarodnog karaktera ciljanog zločinačkog udruženja tijekom kriminalističkog istraživanja hrvatska policija ostvarila je, kažu u MUP-u, izuzetno uspješnu i intenzivnu međunarodnu policijsku suradnju s policijom Crne Gore i Srbije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su članovi zločinačkog udruženja od 1. rujna 2015. do 18. travnja 2016. prokrijumčarili najmanje 80 kilograma marihuane, čija se vrijednost u Republici Hrvatskoj procjenjuje na iznos od oko 2.4 milijuna kuna, dok se u uličnoj preprodaji zarada organizacijskog lanca višestruko povećava. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod navedene zločinačke skupine pronađeno je i zaplijenjeno 78 kilograma marihuane.

Radi pronalaska i drugih dokaza u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori jučer je pokrenuta koordinirana završna akcija uhićenja organizatora i pripadnika tog zločinačkog udruženja. U završnoj akciji provedene su pretrage domova na šest adresa u Zagrebu i Vinkovcima te je uhićeno šest hrvatskih državljana. Tijekom pretraga pronađena je veća količina speeda, marihuana, više digitalnih vaga, raznih vrsta vatrenog oružja i veća količina novca koji potječe od preprodaje droge. Crnogorska policija u koordiniranoj akciji na području Crne Gore izvršila je pretrage na više adresa te su uhićena četiri pripadnika ciljanog zločinačkog udruženja, a zaplijenjeno je osam kilograma marihuane te jedan komad vatrenog oružja.

Komentara 1

TA
Taupaj
12:43 19.04.2016.

Skupilo se drustvo svi iz bivse Yuge tamo besneo je rat a mi svi zlatne cuke -kad se raspala I sluzba a ne I nasa druzba......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije