Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rujanski skup

U Zagrebu Karamarko ne viđa J. Kosor često, ali u Rimu će morati

kosor, karamarko
Robert Anić/Pixsell
13.07.2012.
u 08:15

Jadranka Kosor dobiva pozivnicu kao potpredsjednica CDI-ja, a Karamarko kao predsjednik HDZ-a.

Na skupu Demokršćanske internacionale – za koji se ovih tjedana šalju pozivnice jer se održava u rujnu u Rimu – HDZ će imati dvoje predstavnika: bivšu premijerku i predsjednicu stranke Jadranku Kosor i novog predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Novi šef HDZ-a u Hrvatskoj svoju prethodnicu možda i ne viđa tako često i tako rado, ali u Rimu će, čini se, morati. Ona je, naime, jedna od 17 potpredsjednika Demokršćanske internacionale (CDI). – Gospođa Kosor dobiva pozivnicu kao potpredsjednica CDI-ja, a gospodin Karamarko kao predsjednik HDZ-a, stranke koja je član CDI-ja – potvrdio nam je u Bruxellesu glasnogovornik Europske pučke stranke Kostas Sasmatzoglou.

Među potpredsjednicima su CDI-ja i premijeri Španjolske i Mađarske Mariano Rajoy i Viktor Orban, a Jadranka Kosor, kao jedina žena u izvršnom odboru, na tu funkciju izabrana je dok je bila premijerka. Prije godinu dana, za njezina izbora, glavni tajnik CDI-ja naglasio je koliko su pučani “ponosni na rad premijerke Kosor, na posao koji je učinila za Hrvatsku na međunarodnoj razini, od deblokade pregovora do njihova zaključenja, ali i na domaćoj razini, u borbi protiv korupcije”. Ponosni smo što imamo tako snažnu i izvanrednu lidericu, rekao je tada Antonio Lopez Isturiz.

No, mandat potpredsjednice Kosor istječe, kako kaže glasnogovornik EPP-a Sasmatzoglou, upravo na rujanskom sastanku Internacionale u Rimu. Novi proces kandidiranja upravo je otvoren, ali nije poznato hoće li HDZ ikoga kandidirati kao ni hoće li opet kandidirati dosadašnju potpredsjednicu CDI-ja Kosor. Kandidature će se, kaže glasnogovornik EPP-a, znati uoči sastanka u rujnu.

Komentara 1

UN
unbekant
10:23 14.07.2012.

"kuda Ivo tuda i ja" "kuda Tomo tuda i ja"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije