Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niz dojava u zagrebu

U Zagrebu dojavljeno o više postavljenih eksplozivnih naprava, Banski dvori nisu primili prijeteće pismo

Zagreb: Dojava o bombi na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
05.12.2022.
u 10:59

Naši izvori govore kako je sve provjereno sa službama Vlade i onima koji se bave sigurnošću Banskih dvora, ali utvrđeno je da ništa takvoga nije stiglo.

Zagrebačka policija u ponedjeljak je potvrdila kako joj je ujutro u samo pola sata dojavljeno o postavljanu eksplozivnih naprava na više lokacija u Zagrebu, a u tijeku su provjere i postupanja kako bi se utvrdilo jesu li dojave lažne. Iako je dio medija prenio da je zaprimljena i dojava o bombi u zgradi Vlade, kako neslužbeno doznajemo pismo takvog sadržaja u Banske dvore nije stiglo.

Kako nam je objašnjeno, na jedan od sudova stiglo je prijeteće pismo u kojem je uz dojavu o bombi na sudu stajalo i 'srušit ćemo Vladu RH' a to je rečenica koja se često može čuti u javnom prostoru i ne mora nužno značiti da će netko donijeti ili je donio bombu u Vladu.

Naši izvori govore kako je sve provjereno sa službama Vlade i onima koji se bave sigurnošću Banskih dvora, ali utvrđeno je da ništa takvoga nije stiglo. Provjere se nastavljaju i zasad nema evakuacije Banskih dvora niti je nešto takvo u planu.

Podsjetimo, osim u Zagrebu jutros su anonimne dojave stigle i za navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
11:54 05.12.2022.

Putlerov potpis ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije