Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pas nanjušio drogu

Zagorski policajci kod Slovenca (39) pronašli 5,1 kg heroina vrijednog najmanje milijun kuna

groga,heroin,Zagorje
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/5
17.06.2014.
u 16:15

Slovenac je završio u istražnom zatvoru i protiv njega je podnijeta kaznena prijava ODO Zlatar zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zagorski policajci su kod 39-godišnjeg slovenskog državljana s područja Maribora pronašli 5,1 kilograma heroina. Kako je Slovenac već počinio nekoliko kaznenih djela u Sloveniji i jedno u Hrvatskoj, na izlasku iz Hrvatske, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Macelj, izdvojen je s prve linije granične kontrole sa strane, nakon čega je osobni automobil pregledao službeni pas za detekciju droga, četverogodišnji belgijski ovčar Twinie.

Kako je pas reagirao na prisutnost droge u vozilu, Slovenac je uhićen. Naknadnim provjerama utvrđeno je da u Zagorju, i to na širem području Bedekovčine koristi vikend kuću u vlasništvu njegova oca. Stoga su policajci pretražili i vikendicu u kojoj je pronađeno deset paketa oblijepljenih sa smeđom samoljepljivom trakom sveukupne težine 5103,4 grama u kojima je bio heroin. Slovenac je završio u istražnom zatvoru i protiv njega je podnijeta kaznena prijava ODO Zlatar zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Do pravomoćne sudske presude oduzet mu je i  automobil. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare u Zaboku rekao voditelj službe Kriminalističke policije PU krapinsko – zagorske Kristijan Potočki, vrijednost pronađene droge na crnom tržištu dostiže vrijednost od najmanje milijun kuna. Radi se o najvećoj zapljeni heroina ikad na području  Krapinsko – zagorske županije te u zadnjih godinu i pol dana u Hrvatskoj.

Policija će nastaviti daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja porijekla droge i pronalaženja mogućih sudionika u počinjenju kaznenih djela.  

>>Šestorka iz Hrvatske na čelu sa graničnim policajcem iz Ploča pola godine je švercala drogu iz BiH

Komentara 5

1A
1A
15:37 17.06.2014.

Olos, treba mu odmah u jednom sutu intravenozno pokloniti 100 grama.

KU
kumrovčanin
14:33 17.06.2014.

Zašto gore iznad slike piše KNFERENCIJA? Kaj se nema vremena pročitati još jenput?

TH
TheManiacs1987
23:05 19.06.2014.

malo je to..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije