Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer: I danas bez novooboljelih. Capak otkrio što se treba dogoditi da se proglasi kraj epidemije

Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite
Srdjan Vrancic/PIXSELL
02.06.2020.
u 14:16

Od koronavirusa u Hrvatskoj oboljelo je 2246 osoba, a ozdravilo ih je 2077

Ukupno je od koronavirusa u Hrvatskoj oboljelo 2246 osoba, a ozdravilo ih je 2088. Ukupan broj preminulih je 103.

14:13 - Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246. Do sada je testirano 67297 osoba, od toga 602 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 17 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2088, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103, priopćili su iz Stožera.

11:24 – Ministar Vili Beroš obratio se javnosti nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. – Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) i kazao kako tijekom jutra nije bilo novooboljelih. 

– To se nije dogodilo slučajno – istaknuo je i dodao: – Nadam se da nećemo imati više ovakvih izazova. 

Naveo je kako je jučer bilo 66 aktivnih slučajeva, no i da sakupljaju podatke do 12:45. 

– Adekvatno smo odgovorili na ovu krizu, to bi mogao biti jedan od indikatora da bismo mogli i dalje nastaviti to raditi. Ja ću predstaviti svoj program – komentirao je skorašnje izbore ministar Beroš. 

– Ova Vlada već tri i pol godine radi na vrlo ozbiljnim pitanjima. Mi smo otvoreno išli rješavati probleme. Nismo ništa spremali u ladice. Ja sam siguran, što se tiče HDZ-a, da smo naše sposobnosti rješavanja kriznih situacija pokazali i to ne samo jednom. A tu smo bili među najboljima u svijetu – istaknuo je ministar Davor Božinović. 

– Nisam na listi HDZ-a. Drago mi je što je karlovačka podružnica prepoznala moj rad. Nisam na listi, to mora odlučiti Predsjedništvo – navela je Maja Grba Bujević o napisima kako se ona nalazi na listi HDZ-a za nadolazeće izbore. 

Upitan o kraju epidemije, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da se smatra kako je kraj epidemiji nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja. 

– Trebamo biti oprezni i čim ne bude cirkulacije virusa, razmišljat ćemo o tome da proglasimo kraj epidemije – nadometnuo je Capak. 

Komentirao je i što ako bude turista pozitivnih na koronavirus. 

– Naših autohtonih slučajeva više nemamo. Imamo još nekoliko zaraženih. Smatramo da imamo dovoljno kapaciteta u slučaju unosa. Održali smo sastanak u vezi s time što učiniti u slučaju da se zarazi turist, taj dokument objavit ćemo do kraja tjedna. Cilj nam je zaštititi turiste, ali i naše građane. 

Nadometnuo je kako će rezultati seroloških testiranja biti gotovi do kraja tjedna i objavljeni. 

10:32 – U 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 52 uzorka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

9:41 – Prema danas pristiglim podacima Kliničkog bolničkog centra Osijek, u zadnja 24 sata testirano je 74 uzoraka, a – kao i u prethodnih 11 dana – svi su bili negativni na koronavirus. Ukupan je broj oboljelih od početka epidemije 133 osobe, međutim jučer je još jedna osoba izliječena, što je već 117 osoba s područja Osječko-baranjske županije koja je preboljela ovu bolest.

Na liječenju u KBC-u Osijek nema pacijenata oboljelih od COVID-19, a preostalih osam pozitivnih osoba liječi se kod kuće. U samoizolaciji su dvije osobe, odnosno jedna manje nego dan prije.

9:38 – Prema evidenciji epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije izliječena je i posljednja oboljela osoba na našem području, tako da u Zadarskoj županiji  više nema zaraženih  koronavirusom.  Nitko nije pod aktivnim nadzorom, a zdravstveni nadzor istekao je za 3872 osobe.

Od danas testiranja na koronavirus provode se samo u Općoj bolnici u Zadru, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je deset uzoraka.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar bambin@
bambin@
11:39 02.06.2020.

Ja sam tu samo da provjerim brisu li se jos komentari ili je manija brisanja prestala? 😁

DU
Deleted user
11:39 02.06.2020.

Capak i Beroš misle da nešto mogu odlučiti. Veliki vođa misli za vas.

Avatar Primarius
Primarius
12:10 02.06.2020.

Kad će se raspustiti ovo parapolitičko tijelo sastavljeno uglavnom od članova jedne te iste stranke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije