Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infektolozi i epidemiolozi tvrde: cjepivo protiv H1N1 je sigurno

U Zaboku još jedna žrtva, 50-godišnji plućni bolesnik težak oko 150 kg

milinović
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
16.11.2009.
u 13:41

Cjepivo u Hrvatsku stiže početkom prosinca, a iz zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo uvjeravaju nas da “skrivenih” opasnosti nema.

Svinjska gripa odnijela je danas još jedan život. U zabočkoj bolnici preminuo je 50-godišnji muškarac koji je bolovao od opstruktivne bolesti pluća i pretilosti. Bio je i dijabetičar s visokim krvnim tlakom. Neslužbeno doznajemo da je bio težak 150 kilograma. Iako liječnici smatraju da je ova bolest odnijela šest života, laboratorijski nije potvrđeno da je preminuli, 53-godišnji Zagrepčanin, imao virus H1N1.


Tamiflu sakrio virus?

– To može biti posljedica dvostruke doze tamiflua koju dajemo pacijentima s teškom komplikacijom gripe – istaknuo je prof. Antun Beus, ravnatelj zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Ministar zdravstva D. Milinović potvrdio je za posjeta karlovačkoj bolnici da Zagrepčaninu nije dokazan virus H1N1. – Za Svjetsku zdravstvenu organizaciju ostaju za sada četiri smrtna slučaja – naglasio je.

Epidemiji se, očito, još ne nazire kraj. – Sinoć je od 169 pregledanih u bolnici s teškim oblikom svinjske gripe zadržano 29 pacijenata, pa ih je sada 90 – istaknuo je prof. Beus i dodao da su dvoje od osam odraslih skinuti s respiratora, dok su ostali i dalje kritično.

Desetogodišnja djevojčica još uvijek je na intenzivnom liječenju, a žena koja je u teškom stanju stigla iz Bjelovara također je bolje. Zagrebačka infektivna bolnica muku muči i s manjkom osoblja, koje je desetkovano virusom. – Bolesna su dva liječnika i 14 sestara – otkrio je prof. Beus i dodao da su svi oni stabilno, pa ih zbog navale željno očekuju na poslu.

Riječanka bolje
Liječnici riječkog KBC-a već nekoliko dana vode borbu za život 40-godišnjeg muškarca i 45-godišnje žene kojima je virus svinjske gripe oštetio pluća. Žena je bolje, no muškarac ima multiorgansko zatajenje pa se u bolnici i dalje bore za njegov život.

Komentara 23

PK
puši kurac
14:04 16.11.2009.

jel postoji koja slika na kojoj darkec ne izgleda ko izgubljena karika?

AD
adrian1
15:17 16.11.2009.

mala je to utjeha kad će do kraja ovog tjedna još barem 3-4 osobe umrijeti od posljedica svinjske gripe

DE
debeli
13:52 16.11.2009.

Bravo ministre svaka vam cast na ovoj informaciji samo naprijed neboj mo se! ------------------------------------------------------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije