Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neki nisu odoljeli

U Travnom crkva otvorena, vjernici se grle kao da nema korone

U Travnom crkva otvorena, vjernici se grle kao da nema korone
12.04.2020.
u 13:54

Istovremeno, svećenik u Voltinom, potpuno shvaćajujći ozbiljnost situacije, vjernike je blagoslivljao na razglas iz žutog spačeka

Dok je u crkvi u župi Tijela Kristova, u zagrebačkom naselju Sopot, kardinal Josip Bozanić predvodio misno slavlje zbog izvanrednih okolnosti pred kamerama umjesto pred vjernicima, samo nekoliko stotina metara udaljena crkva, unatoč tim istim izvanrednim okolnostima, vjernicima je širom otvorila svoja vrata.

U susjednom Travnom, naime, danas između 11 i 13 sati mogle su se vidjeti skupine od po pet- šest, na trenutke i od desetak vjernika, kako si međusobno čestitaju, grle se, ljube i zadržavaju u razgovoru. One koji bi ulazili, čekao je dezinficijens za ruke, ali nije primijećeno da su vjernici čekali da jedan iziđe kako bi idući ušao.   

Slične slike stanovnici Travnog viđali su i jučer, a u isto je vrijeme, recimo, crkva u trećem novozagrebačkom naselju Utrini bila, kako je i preporučeno, zatvorenih vrata. Travno je, inače, jedno od najmnogoljudnijih zagrebačkih naselja. Samo u Mamutici, najvećoj zgradi u Hrvatskoj, živi između pet i šest tisuća ljudi.

Većina posljednjih tjedana strogo poštuje sve preporuke nacionalnog stožera Civilne zaštite, koje se odnose na ponašanje u trgovinama, držanje razmaka, ne okupljanje u skupinama itd., pa su i mnogi vjernici s negodovanjem i pomalo u nevjerici gledali prema grupicama pred crkvom.   

Ograničenja koja donosi korona i preporuke nacionalnog stožera Civilne zaštite i samog crkvenog vrha u mnogim su crkvama, dakako, shvaćene vrlo ozbiljno.

Neki su svećenici, pri tom, bili vrlo dovitljivi kako bi uveličali trenutak i obratili se vjernicima. U zagrebačkom Voltinom naselju simpatični svećenik je tako blagoslivljao vjernike na razglas - iz žutog Spačeka.  

Ključne riječi

Komentara 32

KO
Kokoiduhovi
14:01 12.04.2020.

Bravo za velečasnog iz Voltinog naselja. Tako se bude sa župljanima i kada držanje misa i okupljanja, nisu dopušteni. Uvijek ima puta, samo ga treba vidjeti te Gospodina približiti ljudima bez da ljude ugrožavaš bolešću i zarazom.

CZ
Csi.Zagreb
15:07 12.04.2020.

Zatvoriti sve dučane odmah jer su širitelji zaraze.

OL
olujadolazi
15:12 12.04.2020.

Banke su največi širitelji zaraze.Zatvoriti ih sve da bi zaraza stala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije