Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subvencijske prevare

U tijeku akcije EPPO-a u Rijeci: Uhićeno više osoba

Rijeka: U Istražni centar Županijskog suda privedeni Golemovi? i jataci
Nel Pavletic/24sata
04.10.2023.
u 11:03

Od ranog jutra policija provodi akciju na riječkom području u suradnji s Uredom europskog javnog tužitelja (EPPO). U akciji je uhićeno nekoliko osoba.

U akciji policije i Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) na riječkom području od jutra je uhićeno nekoliko osoba zbog sumnje u subvencijske prevare. Akcije se provode u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom protiv četiri osobe. Do sada su uhićene tri osobe. 

Navodno je pod istragom nekoliko osoba i riječka poduzetnica koju se sumnjiči da je njezina tvrtka na temelju lažiranih podataka tražila i dobila subvencije iz EU fondova za nasade na jugu Hrvatske. Riječ je,kako se neslužbeno doznaje o subvencijskoj prevari vezano za sadnju smokava na otoku Jakljanu kod Dubrovnika. Također neslužbeno doznajemo da je šteta oko 2 milijuna eura

VEZANI ČLANCI 

Postoji sumnja da su osumnjičene osobe počinile kaznena djela subvencijske prijevare i pranja novca u sklopu natječaja ''Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva'', koji je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Udio sufinanciranja projekta sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj je 85%.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju. U tijeku su pretresi kuća i poslovnih prostora.

VIDEO Veliki požar u Osijeku

Komentara 11

FD
franjo.durinic
10:42 04.10.2023.

Ovi nisu iz HDZ-a kad nije u naslovu 😅

KA
kalafat123
14:53 04.10.2023.

Bitna razlika između EPPO-a i DORH/USKOKA jeste da prvi postupa na osnovu prijava i analiza, NADZORA, svake subvencije iz EU. DORH/USKOK postupa na osnovu prijave, informacija koje se pojave u javnost ili koje se pojave tjekom izvida u nekom drugom postupku. Nekada je postojala Financijska policija u čijoj ovlasti bilo i "OTKRIVANJE međunarodnih poreznih i financijskih prijevara, prijevara unutar Europske unije, a naročito kružnih prijevara te prijevara na štetu proračuna i fondova Europske unije". Financijsku policiju ukinula je vlada Milanovića početkom 2012.

AB
abcabc
11:27 04.10.2023.

Nakon ovoga Grbin i Milanović trebaju dati ostavku - jel među ovima uhićenima i komesarka Ahmetović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije