Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IQ samo 61

U Teksasu pogubljen muškarac smanjenih mentalnih sposobnosti

smrtna kazna
AFP
08.08.2012.
u 07:58

Wilson je na smrtnu kaznu osuđen prije 20 godina u Beaumontu zbog ubojstva policijskog doušnika, a preminuo je vičući: – Zagrlite mamu u moje ime i recite joj da je volim!

Smrtna kazna još je uvijek vrlo aktualna u državama SAD-a, ali jučerašnje smaknuće 54-godišnjeg Marvina Wilsona moglo bi uzdrmati "temelje" smrtne kazne u Teksasu nakon što su pokojnikovi odvjetnici ustvrdili da zbog kvocijenta inteligencije od samo 61 Wilson nikako nije trebao biti smaknut.

Wilson je na smrtnu kaznu osuđen prije 20 godina u Beaumontu zbog ubojstva policijskog doušnika, a njegov kvocijent inteligencije ne prelazi ni minimalni standard što znači, tvrde njegovi odvjetnici, da je zapravo smanjenih mentalnih sposobnosti čime pada pod presudu Vrhovnog suda iz 2002. koja zabranjuje smrtnu kaznu za ljude smanjenih mentalnih sposobnosti.

Ipak, niži sud stao je na stranu tužiteljstva, javljaju svjetski mediji, koje je tvrdilo kako je moguće da su tvrdnje o niskom kvocijentu inteligencije zasnovane na neispravnom testu te kako nisu napravljeni dodatni testovi koji bi poduprli tvrdnju o smanjenoj mentalnoj sposobnosti.

Wilson je tako preminuo u 18.27 sati po lokalnom vremenu vičući: – Zagrlite mamu u moje ime i recite joj da je volim!

Komentara 21

TR
traktorijada
09:20 08.08.2012.

bendanijel a da nisti ti lud bio bi pametan

BD
Ben-Daniel
09:32 08.08.2012.

'traktorijada' Hvala na komplimentu! You've made my day!

TE
termal
09:44 08.08.2012.

@ vlad-antoane Ne znaš o čemu govoriš, odnosno pišeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije