Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITO PO TERITORIJU HRVATSKE

Znamo točna vremena: Objavljujemo kada ćete u subotu dobiti testnu poruku za rano upozoravanje

Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama - SRUUK
Foto: Davor Božinović/Facebook
1/4
01.06.2023.
u 14:16

Poruku će prvo u subotu u 9 sati dobiti građani Vukovarsko-srijemske županije. U 10 sati poruka će stići građanima iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH objavilo je detalje o poruci koju će subotu dobiti svi građani u Hrvatskoj preko tri telekoma, A1, Telemacha i HT-a. Objavili su u koje će točno vrijeme građani primiti poruku, ali i njezin sadržaj. Riječ je o jedinstvenom alatu kojim će se prvi put u Hrvatskoj porukama putem mobilnih telefona brzo i učinkovito obavještavati građane i sudionike civilne zaštite o opasnostima koje prijete i mjerama koje je potrebno poduzeti za smanjenje ljudskih žrtava i materijalnih šteta.

– Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK – sadržaj je SMS poruke za područje cijele Hrvatske koju će u subotu dobiti svi korisnici mobilnih usluga. 

Međutim, poruku neće svi građani dobiti u isto vrijeme. Prvo će je u 9 sati dobiti građani Vukovarsko-srijemske županije. U 10 sati poruka će stići građanima iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije. U 10. 30 sati testni SMS će stići stanovnicima Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske županije. 

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

VEZANI ČLANCI: 

U 11 sati na redu su Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska županija. U 11.30 sati poruka će stići stanovnicima iz Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. U 12 sati poruku će dobiti građani grada Zagreba, a u 13 sati ona će stići građanima Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 

Podsjetimo, svim korisnicima mobitela koji se u tom trenutku nalaze na području Republike Hrvatske bit će poslana testna poruka. Pošiljatelj poruke, kako je najavilo Ravnateljstvo civilne zaštite, bit će HR112ALERT. 

"Poruke će svojim korisnicima slati sva tri operatora javnih pokretnih elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (Hrvatski Telekom d.d., A1 Hrvatska d.o.o., Telemach Hrvatska d.o.o,), a dobivat će ih i korisnici u roamingu. Sustav podržava slanje SMS upozorenja korisnicima koji su trenutačno pozicionirani u odabranom području za slanje upozorenja, a koji su imali interakciju s mrežom operatora u trenutku slanja SMS-a", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

VIDEO Predstavljen je novi sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama

Ključne riječi

Komentara 11

KI
kiselovrhnje
14:32 01.06.2023.

Moze li se blokirati posiljatelja?

DZ
Dzasmin
16:35 01.06.2023.

Koga briga?!

Avatar Zbregov4Life
Zbregov4Life
14:56 01.06.2023.

isključiti emergency alerts, i to je to....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije