Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u studiju Večernjeg TV-a

Mirko Galić: Milanovića će sigurno pratiti to da je šef države s ljevice

18.02.2020.
u 14:54

Galić ne očekuje da bi Milanović i Plenković mogli ulaziti u neke velike konflikte

O inauguraciji Zorana Milanovića govorit će se i u studiju Večernjeg TV-a, gdje nam je u goste prvi stigao kolumnist Večernjeg lista Mirko Galić, inače bivši hrvatski veleposlanik u Francuskoj. S njim je razgovarala naša novinarka Iva Boban Valečić.

"Govor je bio vrlo kratak i bit će ga potrebno dobro proučiti kako bi se utvrdilo i ono što je rekao i ono što nije", kazao je Galić o inauguraciji. "Hrvatska himna djelovala je kao jaki glazbeni broj, Josipa Lisac izvela ju je onako kako to nitko drugi nije izveo", naglasio je Galić.

"Milanović želi biti moderan predsjednik moderne Hrvatske", dodao je Galić.

"Hrvatske vlasti nisu se dobro postavile prema tim inicijativama da se točno zna što se referendumom određuje u Hrvatskoj. Očekujem da će se ograničiti područja na kojima se odlučuje referendumom", kazao je Galić.

"Ne očekujem da bi Milanović bio uz one koji bi htjeli vratiti neke stare vrijednosti", dodao je.

"Neće biti problema ako se predsjednik države i Vlade drže svojih odgovornosti. Njihove nadležnosti nisu tako precizno definirane. Ima stvari u vezi s kojima se može pitati predsjednika", kazao je Galić o suradnji Milanovića i Plenkovića.

"Predsjednik može odlučivati u pitanjima pravne države, u pitanjima odnosa prema prošlosti, da se oslobodimo toga tereta, o koheziji. Ne očekujem da bi se oni mogli upuštati u neke velike konflikte", kazao je Galić.

"Do toga bi jedino moglo doći procijeni li Plenković da sukob s predsjednikom koristi njemu u unutarstranačkim borbama", kazao je.

"Predsjednica se koristila platformom koja ističe zajedništvo, a ne shvaća da demokracija počiva na različitosti... Razlike svakog društva čine bogatstvo svakog naroda", dodao je komentirajući dio Milanovića govora o različitostima. 

"Društvo pati kada se dijeli na domoljube i na one koji to nisu. Što je s onim drugima koji ne ističu da su domoljubi. Mislim da Milanović hoće opomenuti Hrvate. Domoljublje je stvar osjećaja. Hajdemo stati na moderan teren gdje neće biti sumnje oko toga tko je patriot. Za mene je veliki domoljub maestro Repušić", kazao je Galić. "Milanovića će sigurno pratiti to da je šef države s ljevice", kazao je Galić.

"Ključno za Hrvatsku jest da se sva energija, i politička i znanstvena, usmjeri na to da se potakne rast Hrvatske. Znam da predsjednik ne može razvijati gospodarstvo, ali može poticati klimu, a da bi do toga došlo, Hrvatska se mora osloboditi, kao što je Milanović rekao – klijentelizma i korupcije", kazao je Galić. 

Galić je rekao da ne vjeruje da bi se Milanović prihvatio promjene Ustava. 

U 17 sati u studio stižu politički analitičari Krešimir Macan i Ankica Mamić, a tu će emisiju voditi Petra Maretić-Žonja.

1/19
Ključne riječi

Komentara 15

PR
prajdali100
12:11 18.02.2020.

Josipa Lisac je " odmnjaukala" Našu Himnu.Nakon toga,minuta šutnje koja je trajala 6 sekundi.Nisam više mogao gledati...

IC
ICCO
12:17 18.02.2020.

Jos nije ni poceo a vec priznaje da ce griješiti. Ovo jos povijest nije vidjela.

DU
Duslikr
13:59 18.02.2020.

Super su vam komentatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije