Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani srušili odluku

U Slunju više nema ograničenja o broju kućnih ljubimaca

obitelj
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
13.05.2014.
u 16:44

Najnovijim izmjenama potpuno je ukinuto bilo kakvo ograničenje s time da u višestambenim zgradama suvlasnici, sukladno propisima o vlasništvu, sporazumno utvrđuju prava i obveze

Hvala vam, bez vaše pomoći ne bismo uspjeli. Sada je sve onako kako je trebalo biti. Nema ograničenja u broju držanja pasa i mačaka, ali uvjete treba kontrolirati – zadovoljna je obitelj Cindrić iz Slunja, čiji dom između ostalih svakodnevno uveseljavaju i četiri psa.

Brojne reakcije

Zahvaljujući njima, kao i upornim i predanim građanima, koji su organizirali i potpisivanje peticije, ‘srušena’ je sporna Odluka o uvjetima i načinu držanju kućnih ljubimaca. Po njoj su, podsjetimo, stanovnicima 43 slunjskih ulica i naselja, među kojima su i Rastoke mogli držati najviše po dva psa i mačke.

Prije toga mogli su ih imati po četiri. Nakon što su lani na Gradskom vijeću prihvaćene takve izmjene, reagirali su brojni vlasnici i udruge, pa i Prijatelji životinja ukazujući da je svako ograničenje protustavno. Pritisnut nezadovoljstvom mnogih Grad je pripremio novu Odluku, koja se opet ‘kosila’ sa Zakonom o dobrobiti životinja.

Prijedlog je bio povučen, pa je sada donijeto rješenje na zadovoljstvo svih. Najnovijim izmjenama, prihvaćenim na zadnjoj sjednici Vijeća potpuno je ukinuto bilo kakvo ograničenje s time da u višestambenim zgradama suvlasnici, sukladno propisima o vlasništvu, sporazumno utvrđuju prava i obveze.

Određeno je i da je vlasnik, čiji pas učestalim lavežom ili zavijanjem remeti mir građana, dužan odmah poduzeti mjere ili ga ukloniti. Ukoliko ne postupi po toj odredbi komunalni mu redar može zabraniti držanje psa.

Ovlasti redara

Isto tako redar može narediti vlasniku da psa drži vezanog ili u ograđenom prostoru ukoliko učestalo uznemirava ili ugrožava prolaznike. Iako su vladajući, nakon što je priča objavljena u “Večernjaku” poručivali da u Slunju ima važnijih problema, pritisnuti učestalim prigovorima, morali su se pozabaviti i ovim. A da su odmah na početku samo poslušali grad naroda, ne bi se psima i mačkama morali baviti mjesecima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije