Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHVATILI IH

U slavonskom selu živi skupina Filipinaca: 'Kolege na poslu me zovu Baja'

Ivica Galovic/PIXSELL
24.01.2024.
u 23:22

Mještani su ih prihvatili, ispričali su za HRT, a Deonel Marvenilio ima i nadimak

Skupina Filipinaca svoj je dom prije nekoliko mjeseci pronašla u Slavoniji, u mjestu Donja Bebrina kod Slavonskog Broda. Mještani su ih prihvatili, ispričali su za HRT, a Deonel Marvenilio ima i nadimak.

- Baja. Zovu me Baja. Ovdje i na poslu. Moji kolege - ispričao je, a na proljeće planira dovesti i ženu i sina. Njega i njegove sunarodnjake angažirala je mesoprerađivačka tvrtka. 

- Donja Bebrina je dobra za posao. Malo mjesto, ali veoma dobro - nadodao je njegov kolega Edwin Gayaga.

- Situacija je takva da ove godine nema nijednog mesara. I tražili smo i radnike, ali jako slabo se ljudi javljaju. Nažalost, naši odlaze van - ispričala je Verica Mirković iz tvrtke. U Donjoj Bebini svi su strani radnici smješteni u jednoj kući. 

POVEZANI ČLANCI:

- Napravili smo tamo više soba. Imaju tamo svoju kuhinju, kupaonicu, dvorište je njihovo, uzgajaju i koke - dodala je. 

>> VIDEO Stanovnici Lučkog u Zagrebu imaju problema s kanalizacijom

Ključne riječi

Komentara 4

AV
avangero
06:10 25.01.2024.

Ma divno ma krasno, idila, a da si mesaru digao plaću imao bih ih, ovako za minimalac dolaze balubaći iz filipina, platiš im stan hranu to sve odbiješ od poreza i nema veće sreće za poslodavce, Pohlepa je super stvar,

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
22:19 25.01.2024.

Divno, svi su smješteni u jednoj kući a koliko ih samo ima u jednoj sobi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije