Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA SUMNJIČI 20-GODIŠNJAKE

Napadi na strane radnike: Mladići čekali dostavljače pa im prijetili nožem

Ilustracija
Ivica Galovic/PIXSELL
22.01.2024.
u 14:29

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebno izvješće bit će dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o napadima na strane radnike, odnosno na državljanina Indije i na državljanina Bangladeša. Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela "Razbojništvo“, policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20-godina.

Jedan se napad dogodio 30. prosinca oko 22 sata, nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak putem mobilne aplikacije naručio dostavu hrane na adresu u Ulici Tome Rosandića. Dostavljač hrane, državljanin Indije, vozilom je došao na adresu, a tada mu je drugi osumnjičeni 20-godišnjak prijeteći nožem otuđio torbicu s dokumentima i novcem. Mladići su potom zajedno pobjegli. 

Policija je opisala i drugi napad koji se dogodio 26. prosinca kada se po prethodnoj narudžbi putem mobilne aplikacije u večernjim satima državljanin Bangladeša dovezao na adresu u istoj ulici. 

VEZANI ČLANCI:

"Dolaskom na navedenu adresu tamo ga je dočekao osumnjičeni 20-godišnjak i još jedna zasad nepoznata muška osoba, kojom prilikom mu je osumnjičeni prišao i preuzeo naručenu hranu zatim je, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, držeći u ruci nož, verbalno prijeteći otuđio novac nakon čega su se dali u bijeg", ističe PU zagrebačka.

Materijalna šteta, kako dodaje policija, iznosi oko 390 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebno izvješće bit će dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

VIDEO Vozač Peugeota umalo izazvao nesreću

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
14:49 22.01.2024.

Tko je pitao hrvatski narod da li žele 200 000 stranaca u Hrvatskoj? Tako to počinje. A onda kreće ono što se dogodilo na Zapadu. Da ti kao Englez, Francuz, Europljanin nisi siguran na ulicama Londona, Pariza. Jer su prvo došli strani radnici. A onda je krenulo i s drugim stvarima.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
14:52 22.01.2024.

U Hrvatskoj vidimo presliku onoga što su napravili po zapadnim zemljama prije nekoliko desetljeća. Politika, mediji, policija, institucije, poduzetnici i lovaši guraju invaziju stranaca u zemlju. A onda kreću problemi. Englezi su danas 35% stanovništva glavnog grada Engleske dok im po ulicama Londona krstare šerijatske policije, hinduističke milicije koje love šerijatske policije i kriminalci Afrikanci koji love sve, bodu se međusobno noževima i kradu što god im dođe pod ruke.

Avatar Purgeri
Purgeri
15:13 22.01.2024.

Većina stranih radnika nam ne treba. Polovica tih dostavlja hranu po Zagrebu. Do prije nekoliko godina nije bilo dostave hrane preko glova, wolta i sličnih gluposti i nismo trebali strane radnike. Zamisliti ti zbog dostave pizze, burgera i tjestenine mi trebamo 100 000 dostavljača Nepalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije