Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđena u Hong Kongu

U školi dilala kolačiće od “trave”

Dora Radić
Foto: Privatni album
13.01.2016.
u 12:00

Da Dora Radić i njezina kolegica prodaju kolačiće s marihuanom, profesorima je rekla treća učenica. Vidjela je Dorine poruke na Facebooku

– Ako želite probati kolačiće s marihuanom, samo se javite Natashi ili meni. Nas dvije prodavat ćemo ih za vrijeme školskog natjecanja u atletici u ponedjeljak. Manji koštaju 25 hongkonških dolara, a veći su 35 – glasila je poruka koju je putem Facebooka i još nekoliko društvenih mreža svojim kolegama krajem 2014. godine nekoliko dana uporno slala Dora Radić, tada 17-godišnja Zagrepčanka s prebivalištem u Hong Kongu i polaznica katoličke srednje škole u tom gradu.

Detaljno razrađen plan

Međutim, upravo zbog oglašavanja na Facebooku Dora Radić i njezina godinu dana mlađa prijateljica Britanka Natasha Rachel Richards vrlo su se brzo našle u rukama tamošnje policije. Dvije kolegice prije toga imale su detaljno razrađen cijeli plan. Natasha je bila zadužena za izradu kolačića, a Dora je dogovarala prodaju putem interneta. Problem je nastao kada je na dan tog sportskog natjecanja jedna učenica koja je vidjela poruke sve odlučila reći profesorima. Među profesorima je sumnju izazvalo i to što su se kolačići prodavali za poprilično visoku cijenu pa su sve odlučili provjeriti.

Krenuli su prema dvjema učenicama, koje su u tom trenutku očito shvatile da su raskrinkane i dale se u bijeg. Uspjele su pobjeći profesorima, a usput su bacile i torbu u kojoj su držale kolačiće, ali policija im je ubrzo ušla u trag i uhvatila ih, a nakon kratke potrage policajci su pronašli i odbačenu torbu u kojoj se nalazilo 27 kolačića napunjenih s ukupno 380 grama marihuane. Iako je mlada Britanka isprva sve zanijekala pred policijom, Dora je odlučila sve priznati, a kazala je i kako će, ako to bude potrebno, svjedočiti protiv svoje partnerice na sudu.

Na kraju sudskog procesa koji je završio krajem prošle godine 18-godišnja Zagrepčanka izbjegla je zatvorsku kaznu te je morala platiti samo kaznu od deset tisuća hongkonških dolara (oko 9000 kuna). Sudac je obrazložio kako je nije želio osuditi na težu kaznu zato što je mlada, kao i zbog toga što je odmah priznala krivnju, a kao olakotnu okolnost uzeo je i to što je Dora volontirala u veterinarskoj klinici. Njezina partnerica, koja je nekoliko tjedana nakon što je uhvaćena također sve priznala, osuđena je na godinu dana uvjetno.

Predviđen doživotni zatvor

Dora Radić i danas je polaznica iste škole te i dalje, baš kao što je to obećala i sucu, volontira u veterinarskoj klinici. Uz to se bavi i go-go plesom, a uz hrvatski i engleski govori još i njemački i talijanski jezik. Zanimljivo je i kako su dvije mlađahne učenice u biti izbjegle vrlo stroge kazne jer tamošnji zakoni za krijumčare i proizvođače droge predviđaju doživotne kazne zatvora i više od pola milijuna kuna novčane kazne. 

>>Otac se najeo kćerinih kolačića s marihuanom pa mislio da ima moždani

Komentara 16

DU
Deleted user
13:49 13.01.2016.

Od milion dilera i 200 nacija,Elvis pronadje Hrvaticu-Katolkinju Doru,koja eto prkosi sila-tezi.A nije vidio kad su vatrogasci skidali macka sa jablana.To novinar?

Avatar ikiK
ikiK
15:52 13.01.2016.

Čitam 380 grama, i ne vjerujem. Nije mi vrag dao mira; "She allegedly presented delicacies to other students that contained 0.38 grams of cannabis molded in five "hash brownies" and twenty two "weed cupcakes." " ...

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
13:20 13.01.2016.

Pa poprilično smo saznali o toj znamenitoj djevojci. A jel dobro puši?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije