Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNE BROJKE

U SAD-u u samo tjedan dana novih 6,6 milijuna nezaposlenih

koronavirus u SAD-U
Foto: REUTERS
1/3
02.04.2020.
u 17:05

Crne brojke svjedoče o teškim posljedicama pandemije koronavirusa koje su pogodile najveće svjetsko gospodarstvo nakon što je građanima diljem SAD-a naloženo da ostanu kod kuće, a kompanije su obustavile poslovanje

Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u skočio je u samo tjedan dana za rekordnih 6,648 milijuna, objavilo je u četvrtak ministarstvo rada.

Ministarstvo je ujedno blago naviše korigiralo prvotne podatke o broju novonezaposlenih u tjednu ranije, koji sada pokazuju više od 3,3 milijuna zahtjeva. Crne brojke svjedoče o teškim posljedicama pandemije koronavirusa koje su pogodile najveće svjetsko gospodarstvo nakon što je građanima diljem SAD-a naloženo da ostanu kod kuće, a kompanije su obustavile poslovanje. Mjere obuhvaćaju više od 80 posto građana u 39 saveznih američkih država, napominje Reuters.

Snažan skok nezaposlenosti posljedica je gašenja aktivnosti mnogobrojnih privrednih sektora kako bi se spriječilo širenje novog koronavirusa. Tjedni podaci o novonezaposlenima u SAD-u daleko su nadmašili procjene analitičara i još više dovode u pitanje izglede za brzi oporavak.

Nedavno je američki Kongres usvojio izdašan paket pticaja za gospodarstvo u vrijednosti 2.200 milijardi dolara, koji uključuje veće naknade radnicima za slučaj gubitka posla, podsjeća novinska agencija dpa.

VIDEO Na DRIVE-IN testiranje za koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jorgen
17:27 02.04.2020.

Otkud 2.200 milijardi dolara najzaduženijoj državi na planeti, koja doslovno životari na umjetnoj, maglovitoj vrijednosti gospodarstva?

JW
Jim West
19:27 02.04.2020.

Bog blagoslovio Trumpa, genija, reformatora, koji je preporodio SAD!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije