Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobični kandidati

U Sabor bi i izbornik nogometaša Roma – Toti

'04.11.2011., Zagreb - Don Ivan Grubisic, nositelj \'Liste moralnih ljudi\', nezavisne liste na nadolazecim parlamentarnim izborima.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
14.11.2011.
u 19:45

Na listu ga je stavio Ivan Pernar, s kojim će i vukovarska legenda Branko Borković – Mladi Jastreb

O parlamentarnim strankama javnost zna mnogo. I previše, rekli bi cinici. Izbirljivim biračima nude se zato mnoge male stranke i nezavisne liste kojih će i ove godine biti na tone. Male stranke su, mora im se priznati, mnogo autentičnije, a neke su i potpuno egzotične.

SRP: Siti smo kapitalizma!

Vjerojatno najveći predizborni “čušpajz” kuha se u kuhinji Ivana Pernara koji je široj javnosti poznat kao neformalni vođa proljetnih protuvladinih, takozvanih Facebook prosvjeda. U međuvremenu je Kukuriku koaliciji “ukrao” naziv “Savez za promjene”, i registrirao političku stranku pod tim imenom. A onda je krenuo u okupljanje političara i amatera svih boja i fela. Uspio je sklopiti savez s Autohtonom Hrvatskom seljačkom strankom, s poznatim seljačkim buntovnikom Tomislavom Pokrovcem, osječkim opernim pjevačem Dalijem Morom, vukovarskom legendom Brankom Borkovićem - Mladim Jastrebom, Slobodanom Langom, ali i izbornikom nogometne reprezentacije Roma Tofkom Dedićem Totijem. Impresivno, zar ne? 
– Vrlo smo široka koalicija, idemo na izbore u svim izbornim jedinicama. Natjecat ćemo se i u 12., manjinskoj jedinici. Glavni izborni program je ukidanje valutne klauzule i devalvacija kune. Cilj nam je da tim potezom “pojedemo” bankarsku kamatu. Time bismo olakšali posao i izvoznicima, ali i seljacima koji bi lakše prodali svoj proizvod u Hrvatskoj. Zbog toga što je Friščićev HSS uništio hrvatsko selo, nama su se pridružili i Pokrovac, i Mladi Jastreb, i AHSS – rekao je Ivan Pernar. 
Na izbore će i jedini pravi nasljednici Saveza komunista - Socijalistička radnička partija (SRP). Božidar Dugonjić, nositelj u prvoj jedinicu, poručuje da im vlast nije cilj ali da bi “morali ući u Sabor s obzirom na situaciju u svijetu i Hrvatskoj”.

– Svi su siti kapitalizma, do vrata je svima! – poručio je Dugonjić. Suspendirali bi Zakon o pretvorbi i privatizaciji, te revidirali privatizaciju svih banaka. Ono što je nekoć bilo radničko samoupravljanje, sad bi, predlažu u SRP-u, zamijenilo uvođenje suodlučivanja radnika u sve privatne tvrtke s više od 20 zaposlenih...

Na izbore će i Akcija mladih koju predvodi Riječanin Mario Alempijević.

“Nismo trgovci kao HSS”

– Zalažemo se za povećanje zapošljavanja mladih, poticanje ulaganja u znanje, rješavanje stambenog pitanja. U deset godina izgubili smo 145 tisuća ljudi, što je grad veličine Rijeke, ako se ovako nastavi, za koju godinu, moglo bi nas i ne biti... – pesimističan je Alempijević. Od javnosti poznatijih osoba, na listama su im eko-aktivist Vjeran Piršić i urbanist Boro Poropat. Ivan Martan, čelnik Hrvatske demokratske seljačke stranke, napominje da oni nisu trgovci kao HSS koji je u vrijeme Pankretića uništavao obiteljska gospodarstva, a zalažu se za obitelj, obiteljsko gospodarstvo i socijalnu pravdu.

Komentara 35

AC
acer7
20:30 14.11.2011.

@alanford grunf Branko Borković - Mladi Jastreb branio je HR u Vukovaru, a brani je i sada. Moraš malo biti korektan i priznati da ti se Pernar ne sviđa zato jer su ti ga mediji tako prikazali. Ivan Pernar Savezez za Promjene jedina je opozicija. jedino je Savez za promjene za monetarnu reformu koja bi pokrenula proizvodnju. Jasno to piše u našem programu.

MK
mkinkognito
20:28 14.11.2011.

M znaju ljdi, prosvjedi su bili zgodna zabava. Za masovnost su se pobrinuli maloljetni huligani. odrasli na prosvjedima sigurno ne vole anarhističke budale, A Borkovič e to mi je sumnjivo možda se ćovjeku poremetilo od svega što je doživio

AG
alanford grunf
20:02 14.11.2011.

ja nevjerujem da je Borković sa Pokrovcem i Pernarom... (ne želim vjerovat).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije