Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić poručio:

'U proračunu nema raznoraznog skrivenog novca za zdravstvene djelatnike'

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 11:25

Ministar je uvjeren da policajci neće štrajkati, kao što su to radili prosvjetni djelatnici

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da u proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike koji prema odluci Vrhovnog suda imaju pravo na uvećanje plaća i za prekovremeni rad.

"Normalno, ako to ima određene financijske reperkusije na državu znamo kako to ide", rekao je ministar uoči užeg kabineta Vlade, upitan hoće li se odluka Vrhovnog suda odraziti na državni proračun. Napomenuo je da ne može komentirati odluku suda jer je nije vidio.

Upitan kako će se namaknuti novac kazao je da nema tih skrivenih novaca raznoraznih u proračunu pa svaku od tih stvari treba uvijek sagledavati u širem kontekstu.

Na daljnja pitanja kako riješiti to pitanje zdravstva čijim djelatnicima prema procjenama treba za prekovremeni rad isplatiti oko milijardu i pol kuna kazao je da nije toliko sretan što se, kao nedavno u području obrazovanja, fokusiraju isključivo na plaće, tj. financijski dio na čemu se u pravilu i zadrže.

Kad je riječ o policajcima koji također traže veće plaće, ministar je poručio da će javnost čuti sve detalje o čemu sad ne može govoriti javno dok se na internim sastancima sve ne dogovori.

"Vode se određeni razgovori, sve ćete na vrijeme čuti", kratko je rekao ministar, dodavši da je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem bio u kontaktu iako trenutno nije u Hrvatskoj.

Ministar je uvjeren da policajci neće štrajkati, kao što su to radili prosvjetni djelatnici.

"Siguran sam da se neće ponavljati opet ovakve situacije kao što smo imali. Mislim da kad sagledate cjelokupnu problematiku i kad se malo strasti smire i kad vidite što je sve napravljeno u mandatu ove Vlade za državne i javne službenike na području materijalnih prava, odnosno plaća, nisu male stvari", kazao je.

VIDEO Prosvjed prosvjetara u Zagrebu:

Komentara 2

MO
moškov
12:18 11.12.2019.

A za nezakonitu isplatu u ministarstvu obrane 2017.g brigadirki pecek 48 000 kuna je bilo novaca...kaj ne ???

RE
realisticki
13:05 11.12.2019.

Zdravko Marić je za mnoge ljude u Hrvatskoj slovio kao najbolji i najsposobniji Ministar. Tako sposoban mogao bi imati znatno bolju plaču kao menandžer u nekoj ozbiljnoj firmi. U društvu Plenkovića, Jandrokovića, Brkiće i ostalih HDZ-ovaca, pretvara se u muljatoraa njihovoga ranga. Tvrdnje da nije znao ništa o stanju u Agrokoru, tvrdnje da nema novca za povečanje plača prosvjetara, a sada i tvrdnje u ovom članku napravit će ga tipičnim nevjerodostojnim HDZ-ovcem. Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije