Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasad bez rezultata

U potragu za nestalim ribarima uključio se i manji zrakoplov: 'Brodica je mala i bijele boje, teško ju je vidjeti'

Pula: Kapetanica Lučke kapetanije Dolores Benko o nestalim ribarima
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.05.2023.
u 13:40

Sve su snage angažirane, brodovi su vani, svaki od njih ima svoje područje traganja dok Lučka kapetanija vodi operaciju. Akcija traje do sumraka, a nakon toga odlučit će se što i kako dalje, no nadam se da ćemo uskoro pronaći ribare, rekla je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc

I dalje traje velika potraga za dvojicom ribara koji su jučer nestali u istarskom akvatoriju. Naime, odmah po dojavi o njihovom nestanku, krenula je opsežna akcija traganja. Zbog loših vremenskih uvjeta prekinuta je oko 21 sat. Danas ujutro je nastavljena. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture opsežna akcija traganja i spašavanja pokrenuta je nakon dojave obitelji jednog od dvojice muškaraca. Oni su u utorak, oko 03.30 sati isplovili u ribanje iz Umaga, u smjeru Poreča plastičnom brodicom bijele boje dužine 5 do 6 metara. Kako se nisu vratili u dogovoreno vrijeme te se naknadno nije uspjelo uspostaviti komunikaciju pozivima na mobitele, obitelj je dojavu o njihovom nestanku uputila prema MRCC Rijeka oko 16 sati, nakon čega je pokrenuta akcija traganja i spašavanja.

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc izjavila je u srijedu novinarima da se za nestalim ribarima koji su jučer prijepodne isplovili iz Umaga još traga, zasad bez rezultata, a u potragu se uključio i manji zrakoplov. "Jutros se potraga nastavila, akvatorij pretražuju plovila MUP-a, Lučke kapetanije i obalne straže, traga se i s talijanske strane, a u potragu je poletio i manji zrakoplov koji pretražuje područje iz zraka, no do sada nije uočena niti jedna brodica", rekla je Brenko Škerjanc.

Dodala je kako je brodica prilično mala, ima oko sedam i pol metara, bijela je i zato je manje vidljiva.

"Sve su snage angažirane, brodovi su vani, svaki od njih ima svoje područje traganja dok Lučka kapetanija vodi operaciju. Akcija traje do sumraka, a nakon toga odlučit će se što i kako dalje, no nadam se da ćemo uskoro pronaći ribare", rekla je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc i dodala kako je na moru puhala tramontana te kako bi brodica trebala završiti prema talijanskoj strani.

Savudrijski ribar Danilo Latin rekao je u izjavi za Hinu u srijedu ujutro da vremenski uvjeti na moru u utorak nisu bili baš idealni, puhao je jak vjetar, a najvjerojatnije su zbog velikih valova velike posude s mrežama poremetile balans plovila i samu ravnotežu ribarice.

"Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu", izjavio je savudrijski ribar Latin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije