Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koordinirana akcija

Velika potraga za dvojicom ribara iz Umaga: 'Kad su ih zadnji put vidjeli, ribarica je visjela u jednu stranu'

Rijeka: Policijski gliser isplovljava iz luke
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.05.2023.
u 08:27

Prema informacijama iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskog državljanstva, pokrenuta je koordinirana akcija traganja, u akciji sudjeluju službenici pulske Lučke kapetanije, postaje pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže stavljene u stanje pripravnosti

Nastavljena je potraga za dvojicom ribara iz Umaga koji su se u utorak nestali na moru. Potraga je jučer, kako su nam rekli u PU istarskoj trajala negdje do 21 sat te je zbog loših vremenskih uvjeta prekinuta. Prema informacijama iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskog državljanstva, pokrenuta je koordinirana akcija traganja, u akciji sudjeluju službenici pulske Lučke kapetanije, postaje pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže stavljene u stanje pripravnosti.

Traganju su se pridružili i ribari sa svojim brodicama, a o cijelom događaju informirana je i talijanska obalna straža.

"Oni su u utorak oko 10.30 sati zadnji put viđeni. Vremenski uvjeti na moru jučer nisu bili baš idealni, puhala je jaka bura, a najvjerojatnije zbog velikih valova, velike posude s mrežama poremetile su balans plovila i samu ravnotežu ribarice. Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu",  izjavio je savudrijski ribar Danilo Latin. 

- Policija je zaprimila dojavu u 17 sati da se ribar (54) i njegov prijatelj nisu vratili. U potragu je bila uključena Središnjica za traganje i spašavanje na moru, policija, Lučka kapetanije ali je potraga prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta - potvrdili su jučer u policiji.

- Nažalost, moji kolege još nisu pronađeni. I moj sin je plovilom išao tragati za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih valova, potraga je obustavljena te su se teška srca morali vratiti u luku. Ribari, policija, Lučka kapetanija... svi su se uključili u potragu a obaviještena je, po mojim saznanjima i talijanska strana. Potraga je uključivala i kruženje oko mjesta gdje je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela - ispričao je Danilo Latin za 24sata

Video: Sekunde nakon udara: Pojavila se nova snimka, prikazuje dramu nakon pada skele

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
10:00 03.05.2023.

Nismo sposobni locirat 3 Ruske nuklearne podmornice koje se također nalaze u blizini Umaga i čekaju da Putin stisne gumb, a hoćemo da nađemo ribarski brod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije