Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali na ulici

Preko Airbnb-a unajmili apartman za 83.000 kuna pa otkrili da ne postoji

Ibiza
Foto: Getty Images
1/5
30.09.2019.
u 09:08

Apartman su rezervirali preko stranice Airbnb na kojoj je imao 37 preporuka, a bilo je dopušteno dovesti i kućne ljubimce, što je paru bilo jako važno jer imaju dva psa

Par iz Velike Britanije neugodno se iznenadio već prvoga dana dolaskom u popularno ljetovalište u Španjolskoj gdje su unajmili luksuzni apartman za 10.000 funti, odnosno oko 83.000 kuna.

Kada su došli na adresu na Ibizi, gdje je trebao biti njihov penthouse s privatnim dizalom, jacuzzijem i turskom kupelji, recepcionar im je rekao kako u njihovoj zgradi takav apartman ne postoji.

Ian i Denise Feltham iz Chiswicka za zapadu Londona ostali su neugodno iznenađeni.

– Gospodin koji stanuje u zgradi rekao je da stalno odbijaju turiste i da je to postao veliki problem – ispričao je 75-godišnji Ian za Metro.

Apartman su rezervirali preko stranice Airbnb na kojoj je imao 37 preporuka, a bilo je dopušteno dovesti i kućne ljubimce, što je paru bilo jako važno jer imaju dva psa.

Ian i Denise Feltham
Foto: Facebook/RTL

Nakon hladnog tuša, brzo su pronašli drugi apartman no 50-ak kilometara dalje, a stajao ih je 200 funti više po noćenju.

Bračni par počeo je sumnjati da nešto nije u redu s apartmanom još u Engleskoj jer nisu dobili informacije o dolasku. Pokušali su kontaktirati tvrtku koja im je apartman iznajmila, a imala je sjedište u Tajlandu, no nisu nikoga mogli dobiti.

Na kraju su preko jednog prijatelja s Ibize došli do zgrade gdje je trebao biti njihov apartman, no recepcioner nije mogao naći informacije o rezervaciji.

Kontaktirali su i Airbnb iz kojeg su im rekli kako im ne mogu vratiti novac dok nemaju dokaz da sobu nisu dobili.

Par je stoga spakirao kovčege i otišao na Ibizu, gdje su se ostvarile njihove najgore sumnje.

– Kakve provjere Airbnb uopće radi? Sada vidim da su to mogle biti fotografije bilo kojeg od 30 apartmana u zgradi – požalio se Ian.

– Ispričali smo se gostima i vratili im novac u punom iznosu. Obrisali smo apartman s naše stranice i istražujemo slučaj te nastavljamo raditi na tome da ispravimo pogrešku – rekao je pak glasnogovornik Airbnba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije