Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

U podrumu i ispred zgrade pronašli bombe

bombe
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
30.06.2015.
u 16:33

Iz policije podsjećaju kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“

U dva odvojena slučaja policija u Osijeku pronašla je nekoliko komada odbačenoga naoružanja i streljiva. Prilikom radova jučer, u prijepodnevnim satima, u podrumskim prostorijama Osječanin je pronašao ručnu bombu M-75.  

Istoga dana, ali u večernjim satima, građanin je ispred stambene zgrade pronašao torbu u kojoj se nalazio trotil, nekoliko elektro – indikatorskih kapisli, više komada ručnih bombi, više detonatorskih kapisli, upaljači, sporogoreći štapin te više desetaka komada raznog streljiva. U poslijepodnevnim satima građanin je u rijeci Dravi, u blizini takozvane „Kožare“ u Osijeku, uočio protuavionsko streljivo.   Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su izuzeli navedena sredstva.

Iz policije podsjećaju kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

>> Istraga protiv petorice zbog zločinačkog udruživanja za nabavu i izradu oružja

>> Policajci 24-godišnjaku oduzeli poluautomatsku pušku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije