Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarska

U Pečuhu svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Pečuhu
Foto: PR
1/5
21.06.2019.
u 15:56

U svečanom govoru generalni konzul RH Drago Horvat rezimirao je izuzetno dobre odnose Mađarske i Hrvatske, zahvalivši pritom Mađarskoj na danoj potpori Hrvatskoj tijekom stjecanja neovisnosti, kao i ulasku Hrvatske u EU

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu u Mađarskoj jučer je organizirao svečanost obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske. U svečanom govoru generalni konzul RH Drago Horvat rezimirao je izuzetno dobre odnose Mađarske i Hrvatske, zahvalivši pritom Mađarskoj na danoj potpori Hrvatskoj tijekom stjecanja neovisnosti, kao i ulasku Hrvatske u EU.

Svečanosti održanoj u Svečanoj dvorani Županijske skupštine među ostalima su nazočili veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić sa suradnicima, počasni konzul RH u Nagykanizsi Atila Stjepan Kos, počasni konzuli u Mađarskoj, Austrije i Finske, najviši predstavnici političkog života županije Baranja, Šomođi, grada Pečuha i ostalih mjesta iz Mađarske. Prisustvovali su i glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Joso Solga, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan, te ostali predstavnici Hrvata u Mađarskoj, predstavnici kulturnog i gospodarskog života.

Temeljem upućenog poziva, iz Hrvatske su prisustvovali dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović sa suradnicima, samostalni savjetnik u HGK – Županijskoj komori Virovitica Milan Vanđura, i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Na početku svečanosti ženski pjevački zbor „August Šenoa“ iz Pečuha izveo je himne Mađarske, Hrvatske i EU. U nastavku svečanosti KUD „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica izveo je cijeli niz glazbenih melodija i folklornih koreografija iz Hrvatske.

VIDEO Domovinski rat - Prvi veliki poraz Ratka Mladića:

Ključne riječi

Komentara 4

UJ
ujo41
21:15 21.06.2019.

alo večernji tzv.list o pečuhu o hrvatskoj a o povijesti zbog čega je.hrvatska i pečuh trajno povezani ni riječi jer- ste jadna piskarala i pojma nemate tak a sad me briši

GV
golub Vaso
16:25 21.06.2019.

je li bio Škoro, on se u Pečuhu borio u domovinskom ratu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije