Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak šerijatu

U novoj će Libiji, u skladu s islamom, biti dopuštena poligamija

jalil
AFP
24.10.2011.
u 15:45

Svaki dosadašnji zakon koji se kosi sa šerijatskim pravom bit će ukinut, rekao je prijelazni premijer.

Islamski šerijatski zakoni postat će osnova uređenja slobodne Libije, najavio je jučer prijelazni premijer Mustafa Abdel Jalil. Prema njegovim riječima, svaki dosadašnji zakon koji se kosi sa šerijatskim pravom bit će ukinut, a posebno je naglasio da će biti ukinuta i monogamija te da će svaki Libijac imati pravo oženiti više žena.

– Primjer je zakon o braku. Pod Gadafijem je poligamija bila zabranjena. To je suprotno šerijatu i taj zakon bit će ukinut – najavio je Jalil na proslavi oslobođenja Libije održanoj u Benghaziju.

Komentara 52

OB
-obrisani-
19:54 24.10.2011.

Pa ispada da su Gadafijevi zakoni bili demokraticniji,Ovi uvode novu diktaturu,jedne religije nad drugim,to znaci novi Iran..Pa jesu li se zato borili,da diktaturu zamijene sa totalitarnim sistemom.Ne kontam

OB
-obrisani-
20:18 24.10.2011.

24.10.2011. u 19:54h SejoSeljak je napisao/la: +++++++++++++++++++++++ Normalno da ne kontaš.Oni su se borili za vlast.Šerijat će biti za one ostale,a ne za Jalija i kompaniju.

OR
orisis
18:53 25.10.2011.

kobra11 ja ti nisam neprijatelj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije