Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi napadi

U napadima džihadista u Siriji gotovo 250 mrtvih, preko 130 civila

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
26.07.2018.
u 12:10

Napadi na više sela uz samoubilačke napade dogodili su se u srijedu u pokrajini Sveida koja je pod kontrolom sirijskih vlasti

Gotovo 250 ljudi ubijeno je u koordiniranim napadima džihadističke skupine Islamske države na jugu Sirije u provinciji Sveida, objavio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Napadi na više sela uz samoubilačke napade dogodili su se u srijedu u pokrajini Sveida koja je pod kontrolom sirijskih vlasti. Militanti Islamske države prisutni su u pustinjskoj zoni na sjeveroistoku te regije.

"Trenutačni broj mrtvih je 246 od kojih 135 civila. Broj mrtvih raste, neki ranjeni civili podlegli su ozljedama, a osobe koje su se vodile kao nestale pronađene su mrtve", rekao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Po riječima Abdela Rahmana, napadi u srijedu prvi su tih razmjera koje je izveo IS unazad više mjeseci u Siriji,i gdje je džihadistička operacija pretrpjela brojne poraze te kontrolira tek nekoliko manjih područja

Pucnjava u Torontu

Sirija
1/9

Komentara 1

DU
Deleted user
13:24 26.07.2018.

jel to nisu oni "dobri IS-ovci" koje ameri i zapad podrzavaju a do jucer su okolo sijekli glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije