Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
divljak za volanom

Ženu ostavio da umre na cesti, a nije ni zakočio da izbjegne nesreću

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
24.02.2014.
u 20:10

Sat vremena tijelo žene ležalo je na cesti dok ga drugi vozači nisu uočili

U rano jutro žena (83) iz Boraje pješačila je uz lokalnu cestu pokraj Bilica u blizini Šibenika. Ususret joj je dolazio automobil, no ništa nije upućivalo na tragediju. Odjednom je bilo prekasno da je Citroën izbjegne. U silovitom naletu tijelo nesretne žene poletjelo je nekoliko desetaka metara zrakom, a njezine stvari razletjele su se cestom.

Vozač (60) iz Rupa oko 4.40 sati na lokalnoj cesti u zaseoku Lugovićima pokraj šibenskih Bilica nakon nesreće stisnuo je papučicu gasa i pobjegao. No, iza sebe ostavio je registracijsku oznaku koja je ispala u nesreći. Policija, koja nije izvijestila je li vozač Citroëna bio pod utjecajem alkohola, ubrzo ga je pronašla.

Ostalo je nepoznato je li se sam predao ili su ga policajci morali uhvatiti. Vozač iz Rupa Citroënom Berlingom vozio je iz smjera Drniša prema Šibeniku, a u zaseoku Lugovićima naletio je na 83-godišnju pješakinju koja se kretala iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće nisu uočeni tragovi kočenja, a pretpostavlja se da je znatno nadmašena dopuštena brzina od 50 kilometara na sat, koliko je propisano u naseljenim mjestima.

Tijelo nesretne žene pronađeno je, navodno, više od sat vremena nakon nesreće. Da je vozač stao, možda bi joj bilo spasa. Svjedoci navode da su komadi njezine odjeće i osobnih stvari bili razbacani desetak metara jedni od drugih i da to dokazuje silinu naleta. Starica navodno nije iz Bilica i špekulira se da je ondje bila u posjetu.

>>Udario u orah, vatrogasci sat vremena izvlači ozlijeđenog

>>Zbog prevrtanja cisterne na A1 obustavljen promet prema Zagrebu

Komentara 4

US
USA
22:51 24.02.2014.

Zar novinar i kod ovakvih clanaka mora stvarati lazne konstrukcije da bi clanak bio bombasticniji. Zar nije dovoljna zenina smrt? " Da je vozac stao mozda bi joj bilo spasa". Kome? Staroj zeni od 83 godine, koja je letjela deset metara od siline udarca. Ne branim vozaca jer je trebao stati, ali mogu opravdati okolnosti. Citroen Berlingo ( pretpostavljam da je to neki tip dostavnog vozila), covjek se vjerojatno zurio sa nekom dostavom, 4.40 ujutro, dakle pred zoru i mracno, prazna cesta pa se vozi brze, stara zena vjerojatno u crnini u tim godinama, hoda uz cestu. Jednostavno splet nesretnih okolnosti. Iako ne postoji razumni razlog u zimi, u 83 godini, po mraku hodati po seoskoj cesti.

Avatar possibilis
possibilis
07:24 25.02.2014.

Zurba na posao nije opravdanje, Konstrukcija i spekulacija u naslovu je za svaku osudu, to je ipak istina. Nevezano za ishod tragedije meni je zanimljivo da ima vitalnih 83-godisnjaka koji pjeske obavljaju "posjete" i pjesace u 4.40 ujutro. Hvalabogu da je tablica ispala jer poznajuci nase "institucije koje obavljaju posao" covjek bi i dalje jurio na posao po cestama sa slabim pregledom. Iskrena sucut zbog preminule, obzirom na posjete, pjesacenje i ostale okolnosti - otisla je prerano.

OV
ovchica
07:34 25.02.2014.

Ako je vozac kojim slucajem mlada, zgodna i perspektivna rukometna reprezentativka, pustit ce koju suzu u javnosti i bit ce kao da se nista nije dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije