Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlozi nepoznati

U Meksiku ubijen unuk Malcolm X-a

malcolm x
Screen shot Youtube
10.05.2013.
u 21:03

Unuk slavnog aktivista za crnačka prava, Malcolm X- a ubijen je u četvrtak u Mexico Cityju.

Malcolm Shabazz, unuk političkog aktivista i borca za prava crnaca u Americi Malcolma X, ubijen je u Meksiku, javlja Aljazeera.

Unuk slavnog aktivista proveo je četiri godine u popravnom domu jer je postavio požar u kući u kojem je umrla udovica Malcolm X-a. Aljazeera ne navodi tko ga je ubio i iz kojih razloga.

Posljednjih godina, Shabazz je rekao da je pisao svoje memoare, putovao po SAD- u i govorio protiv maloljetničkog nasilja.

Njegov djed Malcolm X ubijen je 1965. godine, dok je držao govor u New Yorku u kojem je kritizirao Elijaha Muhammada, afroameričkog vjerskog vođu, koji je predvodio vjerski pokret Nacija islama od 1934., do svoje smrti 1975. godine.

Taj pokret se zalagao za poboljšanje duhovnog, društvenog i ekonomskog stanja Afroamerikanaca u SAD i cijelom svijetu, a kritičari su ga optuživali za zastupanje premoći crne rase i antisemitizam.

Malcolma su ubila tri muškarca, za koje se ispostavilo da su članovi Nacije islama. Sva trojica su osuđena i zatvorena.

>>Završio u zatvoru jer je pio ledeni čaj na parkiralištu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije